Tensiuni între Germania și Rusia

25 Mai 2015
Tensiuni între Germania și Rusia
 Unui parlamentar german, care are legături foarte puternice cu Ucraina, i-a fost refuzată duminică, 24 mai, intrarea pe teritoriul rus, fapt ce a determinat Berlinul să denunțe oficial acest incident, luni, scrie presa germană.

”Din punctul de vedere al Guvernului german, interdicția impusă deputatului Karl-Georg Wellmann este de neînțeles și inacceptabilă! Guvernul german așteaptă ridicarea acestei măsuri”, a reacționat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german. Berlinul a protestat oficial pe lângă Ambasada Rusiei în Germania și direct la Moscova.

Wellmann, deputat al Uniunii Creștine (CDU-CSU), partidul conservator al cancelarului german Angela Merkel, prezidează grupul de prietenie parlament germano-ucrainean din Bundestag, și s-a deplasat în Ucraina în mai 2014 ca observator din partea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), pentru alegeri. El este și raportor al partidului său pentru Rusia, în cadrul comisiei pentru afaceri externe a Bundestag.

El a fost refuzat duminică la sosirea pe aeroportul din Moscova, unde se deplasa la invitație, pentru discuții politice, după cum a relatat mai multor organe media. Autoritățile ruse i-au indicat să ia avionul de întoarcere la Berlin și l-au informat că interdicția este valabilă până în 2019.(I.D)


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră