Sindicatul Piloților American Airlines avertizează asupra unei „creșteri semnificative” în probleme de siguranță și întreținere

17 Apr 2024
Sindicatul Piloților American Airlines avertizează asupra unei „creșteri semnificative” în probleme de siguranță și întreținere

Allied Pilots Association (APA), uniunea piloților American Airlines, a emis recent o alertă către membrii săi, avertizând că grupul „a urmărit o creștere semnificativă a problemelor legate de siguranță și întreținere în operațiunile noastre”, scrie Time

Tendințele problematice includ unelte lăsate în compartimentele roților, un număr tot mai mare de coliziuni între aeronavele remorcate, acțiuni de întreținere închise necorespunzător, presiunea de a readuce aeronavele în funcțiune pentru a menține performanța la timp din cauza lipsei de piese de schimb și a intervalelor crescute între inspecții de rutină a aeronavelor, conform actualizării membrilor postate pe site-ul web al sindicatului pe 13 aprilie.

Alerta vine în timp ce producătorul de avioane Boeing și mai multe companii aeriene americane sunt supravegheate în urma multiplelor incidente de siguranță din acest an. 

În ianuarie, o ușă a explodat în aer pe un zbor Alaska Airlines. Oficialii federali au spus că este foarte norocos că nimeni nu a fost grav rănit sau ucis, dar incidentul a provocat procese și investigații în curs. De asemenea, United Airlines a suferit o serie de incidente de la începutul anului, inclusiv o roată care a căzut dintr-un avion în timpul unui zbor care pleca din San Francisco.

În mijlocul tulburărilor, un avertizor Boeing este de așteptat să depună mărturie în fața unei subcomisii a Senatului miercuri, acuzând preocupări legate de siguranță la producător, ceea ce compania neagă.

APA a spus în declarația sa că problemele nu sunt unice: „În timp ce United Airlines se află în prezent sub control public și guvernamental, ar putea la fel de ușor să fie American Airlines”.

Ca răspuns la declarația APA și la alte întrebări, un purtător de cuvânt al American Airlines a spus într-un e-mail pentru Time: „Siguranța oricărei companii aeriene este o misiune comună și este valabilă mai ales la American. Programul nostru robust de siguranță este ghidat de sistemul nostru de management al siguranței, lider în industrie. Include o multitudine de programe de colaborare – și puncte de contact regulate – cu FAA și toate sindicatele noastre, inclusiv APA, pentru a consolida în continuare dosarul nostru puternic în materie de siguranță și pentru a îmbunătăți cultura noastră de siguranță în continuă evoluție.”

American Airlines nu a răspuns la întrebarea TIME pentru a confirma sau infirma o creștere a incidentelor de siguranță.

Sindicatul reprezintă 15.000 de piloți ai companiei American Airlines, potrivit site-ului său. Într-o actualizare postată online pe 15 aprilie, președintele sindicatului Ed Sicher a scris că sindicatul s-a întâlnit cu conducerea superioară la începutul acestei luni pentru a discuta despre pericolele operaționale identificate. El a spus că de atunci și-au asigurat angajamentul de a implica mai devreme sindicatul într-un proces de evaluare a riscurilor de siguranță și au cerut „să aibă un loc la masă pentru întregul proces de asigurare a calității”.

Sindicatul le-a reamintit membrilor săi că pilotii trebuie să respecte toate standardele de siguranță. 

„În timp ce nerespectarea în Statele Unite prezintă un anumit risc pentru cariera dumneavoastră, nerespectarea în afara Statelor Unite prezintă un pericol clar și prezent pentru libertatea dumneavoastră personală”, se arată în declarația de actualizare a membrilor. „Recent, unul dintre echipajele noastre a avut o urgență în timpul zborului și a revenit într-o țară străină. Autoritățile străine au adunat toată documentația și au inspectat meticulos documentele privind starea aeronavei, au interogat echipajul și le-au cerut să explice și să justifice procedurile din lista de verificare pe care le-au efectuat.” 

Sindicatul și-a avertizat membrii să pună siguranța pe primul loc, în ciuda presiunilor la locul de muncă. 

„Amintiți-vă: nu vă grăbiți, nu vă lăsați intimidați și nu fiți presați să faceți ceva care nu trece „testul mirosului”, se arată în alerta. „Doar pentru că este legal nu îl face sigur.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră