SUA, acuzații EXTREM DE GRAVE la adresa lui Putin! Cum sunt ascunse cadavrele soldaților ruși uciși în Ucraina (VIDEO)

27 Mai 2015
SUA, acuzații EXTREM DE GRAVE la adresa lui Putin! Cum sunt ascunse cadavrele soldaților ruși uciși în Ucraina (VIDEO)
Russia este atât de "disperată" să șteargă urmele prezenței sale militare în Ucraina, încât folosește crematorii mobile pentru a incinera cadavrele soldaților ruși  uciși în conflictul din estul Ucrainei. Acuzațiile extrem de grave au fost făcute de congresmani americani pentru Bloomberg.
 
Prezența unor astfel de crematorii mobile în Ucraina este speculată de mai multe luni, însă este pentru prima dată când un membru al Congresului SUA confirmă informațiile.
 
SUA și NATO susțin de multă vreme faptul că mii de militari ruși luptă alături de separatiști în estul Ucrainei și că guvernul rus își ascunde implicarea în acest conflict.
 
În luna martie, secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, a declarat într-o conferință de presă că "liderii ruși sunt din ce în ce mai puțin capabili să ascundă faptul că soldați ruși luptă și mor într-un număr foarte mare în Ucraina".
 
Drept urmare, sunt nevoiți să recurgă la măsuri extreme. 
 
"Rușii încearcă să-și ascundă morții, aducând cu ei crematorii mobile. Ei încearcă să ascundă lumii întregi şi propriului popor că Rusia este implicată în conflictul ucrainean", a declarat Mac Thornberry, șeful unei comisii parlamentare din Statele Unite. 
 
Thornberry a spus că a văzut dovezi ale prezenței crematoriilor mobile atât de la surse americane, cât și ucrainene. Oficialul american a spus că nu poate da mai multe detalii pentru că sunt informații clasificate, dar a precizat că el crede acele rapoarte. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră