Tesla concediază mai mult de 10% din personal la nivel global pe măsură ce vânzările de vehicule electrice scad

17 Apr 2024
Tesla concediază mai mult de 10% din personal la nivel global pe măsură ce vânzările de vehicule electrice scad

Tesla concediază mai mult de 10% din forța de muncă globală, arată o notă internă văzută de Reuters, în timp ce se confruntă cu scăderea vânzărilor și cu intensificarea războiului prețurilor pentru vehiculele electrice (EV).

„Aproximativ la fiecare cinci ani, trebuie să reorganizăm și să eficientizăm compania pentru următoarea fază de creștere”, a comentat CEO-ul Elon Musk într-o postare pe X. Doi lideri seniori, șeful dezvoltării bateriilor Drew Baglino și vicepreședintele pentru politici publice Rohan Patel, și-au anunțat plecările, atrăgând mesaje de mulțumire din partea lui Musk, deși unii investitori au fost îngrijorați.

Musk a anunțat ultima dată o rundă de reduceri de locuri de muncă în 2022, după ce le-a spus directorilor că are un „sentiment foarte prost” despre economie. Totuși, numărul de angajați Tesla a crescut de la aproximativ 100.000 la sfârșitul anului 2021 la peste 140.000 la sfârșitul anului 2023, potrivit dosarelor la autoritățile de reglementare din SUA.

Baglino a fost un veteran Tesla și unul dintre cei patru membri, împreună cu Musk, ai echipei de conducere listate pe site-ul de relații cu investitorii al companiei.

Scott Acheychek, CEO al Rex Shares a descris reducerea numărului de angajați ca fiind strategice, dar Michael Ashley Schulman, director de investiții la Running Point Capital Advisors, a considerat plecările directorilor superiori drept „cel mai mare semnal negativ astăzi” că creșterea Tesla a fost în dificultate.

În urmă cu mai puțin de un an, directorul financiar al Tesla, Zach Kirkhorn, a părăsit compania, alimentând preocupările legate de planificarea succesiunii.

„Pe măsură ce pregătim compania pentru următoarea noastră fază de creștere, este extrem de important să ne uităm la fiecare aspect al companiei pentru reducerea costurilor și creșterea productivității”, a spus Musk în nota trimisă întregului personal.

„Ca parte a acestui efort, am făcut o revizuire amănunțită a organizației și am luat decizia dificilă de a ne reduce numărul de angajați cu peste 10% la nivel global”, se arată în comunicat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră