”Trenul nazist”, plin cu aur, din Polonia, este probabil minat

27 Aug 2015
”Trenul nazist”, plin cu aur, din Polonia, este probabil minat
Guvernul polonez a avertizat joi vânătorii de comori că presupusul ”tren nazist” descoperit recent în sud-vestul țării este probabil minat, relatează 7sur7.be.

”Ca urmare a publicării informațiilor privind descoperirea unui tren cu aur în regiunea Walbrzych, se observă o activitate sporită a vânătorilor de comori. Cer să se oprească orice căutare până la încheierea procedurii oficiale vizând securizarea acestei descoperiri”, a scris într-un comunicat conservatorul general al monumentelor, Piotr Zuchowski, secretar de stat la Ministerul Culturii și Patrimoniului.

”În trenul ascuns, despre care sunt convins că nu există, pot să se afle materii periculoase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este foarte probabil ca trenul să fie minat”, a scris acesta.

Anterior, primarul adjunct din Walbrzych a declarat pentru presă că acest presupus ”tren nazist” pe care un polonez și un german l-ar fi descoperit recent, resuscitând legenda trenurilor pline de aur și de bijuterii, se afla pe terenul acestui oraș din sud-vestul Poloniei. El a precizat că amplasamentul său este ținut secret.

Avocatul celor doi a declarat că aceștia au informat oficial autoritățile regionale și centrale și au descris parametrii descoperirii lor, care ar fi un tren cu o lungime de 120-150 de metri. (M.C)


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră