VIDEO: Imagini cu distrugerea templului Baalshamin din Palmira de către Statul Islamic

25 Aug 2015
VIDEO: Imagini cu distrugerea templului Baalshamin din Palmira de către Statul Islamic
Au apărut primele imagini cu distrugerea templului Baalshamin din cetatea antică Palmira din estul Siriei, de către Statul Islamic, act ce a provocat puternice condamnări pe plan internațional.

Însăşi Gruparea jihadistă Statul Islamic a dat publicităţii fotografii care arată distrugerea acestui templu, relatează AFP, citată de Agerpres. O serie de imagini arată cum militanți ai SI plasează mici recipiente cilindrice, conținând probabil explozibili, în interiorul templului, precum și pe coloane.

Fotografiile arată, de asemenea, o explozie enormă, apoi un morman de moloz pe ceea ce pare a fi amplasamentul templului. Sanctuarul Baalshamin era considerat drept una dintre bijuteriile sitului antic Palmira, inclus în patrimoniul mondial al umanității de către UNESCO.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon s-a declarat îngrozit de atacurile barbare ale jihadiştilor şi a condamnat actul făcut de militanţii grupării Statul Islamic care l-au decapitat în urmă cu o săptămână pe Khaled al-Asaad, un expert în vârstă de 82 de ani care a fost timp de peste 50 de ani directorul serviciului pentru Antichităţi din Palmira, după ce l-au ţinut încarcerat şi l-au interogat timp de peste o lună.

Şi directorul general al UNESCO, Irina Bokova a calificat drept crimă de război distrugerea templului Baalshamin pe care o consideră o pierdere uriaşă pentru poporul sirian şi pentru umanitate, scrie RFI. Cei doi au facut apel la solidaritate din partea puterilor mondiale pentru oprirea imediată a actelor teroriste comise de jihadişti.


Citiţi mai multe ştiri din Externe!



Sursa video: youtube




 

Alte stiri din Externe

Ultima oră