WikiLeaks. Al Qaeda șterge pe jos cu ISIS: "Isuse Hristoase, calmați-vă puțoilor!"

30 Iun 2015
WikiLeaks. Al Qaeda șterge pe jos cu ISIS:
Geloși pe succesul avut în rândul semenilor noștri, al celor care privesc cu încântare clipuri video cu decapitări, lapidări sau detonări de bombe cu urmări sângeroase, concepute, produse și distribuite de Statul Islamic, frații lor în ale Jihadului de la Al Qaeda au ținut să-i tragă de urechi, conform unor mesaje interceptate de WikiLeaks.

Mesajul lasă să se înțeleagă că Al Qaeda consideră că jihadiștii Statului Islamic "s-au lăsat duși de val un pic prea departe, că "au ajuns la nivelul la care "toți se pișă pe ei", că sunt doar o "adunătură de fete" și că dacă activitatea lor va continua în același mod, "în viitor, nimeni nu le va solicita participarea la Jihad" pentru că nu este nevoie "de atâta agresivitate, pentru a obține atât de puțin".

Supărarea celor de la Al Qaeda a crescut după ce s-au trezit că ISIS a lansat o comandă pe Amazon, prin intermediul contului lor, a nu mai puțin de 50 de camere GoPro HD, fără ca măcar să le mulțumească. "E ca atunci când îi împrumuți unui prieten niște bani, nu te aștepți să-i mai primești înapoi, dar măcar te scoate la o bere!", comentează gestul cei de la Al Qaeda.

Al Qaeda a atacat de asemenea organizația teroristă islamistă ce acționează în Africa - Boko Haram - care a anunțat o strânsă colaborare cu cei de la Statul Islamic, caracterizați drept o  "adunătură de trădători, care de când au dobândit o oarecare faimă cred că Soarele răsare din fundurile lor. Niște labagii!".

Philip Hammond, secretar în ministerul de Externe britanic, a comentat informația în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, în fața clădirii Parlamentului.

"Până nu demult, Al Qaeda erau teroriștii care stârneau teamă, cu adepți fanatici care trimiteau jurnaliștilor înregistrări video de slabă calitate, însoțite de declarații gen 'moarte infidelilor!'. Acum o altă generație se implică, ISIS, și puștii ăștia au și aparatură și mijloace mai bune de editare video, plus că niciodată nu știi ce temă va avea următorul lor material. De înțeles, Al Qaeda se simte pusă în umbră, cred cumva că generația mai în vârstă se simte pusă într-o competiție pe care nu o poate susține", a declarat Hammond.
British News - BFNN

Alte stiri din Externe

Ultima oră