Gabriel Cotabiță a făcut STOP CARDIO-RESPIRATOR. Cântărețul a fost RESUSCITAT, dar e în stare CRITICĂ

08 Mai 2015
Gabriel Cotabiță a făcut STOP CARDIO-RESPIRATOR. Cântărețul a fost RESUSCITAT, dar e în stare CRITICĂ
Gabriel Cotabiță a suferit un stop cardio-respirator în timp ce se afla în sala de fitness a unui hotel din București și a fost transportat de ambulanță la Spitalul de Urgență Floreasca unde a fost internat în stare critică la Unitatea de Terapie Intensivă..

___________

UPDATE. "Gabriel Cotabiță a efectuat în Spitalul Floreasca o coronarografie. La ora actuală este ventilat mecanic și intubat, dar are tensiunea arterială bună. 
Problema este stopul cardio-vascular și hipoxia prelungită ale cărei urmări se pot evalua doar în timp", a declarat pentru mariustuca.ro prof. dr. Ioana Grințescu sefa Secției ATI a Spitalului de Urgență Floreasca.

__________

UPDATE. "Vă mulțumim pentru gândurile bune pe care ni le trimiteți și pentru susținerea pe care o simțim. Tata este pe mâini bune și suntem alături de el întrutotul. Rugăm însă presa să înțeleagă că acum nu vom da declarații de niciun fel și să respecte această dorință în perioada următoare", a scris într-o postare pe Facebook Aela Cristina Cotabiță, una dintre fiicele cântărețului.
___________

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că un echipaj SMURD a fost solicitat, în jurul orei 13.00, la un hotel din Capitală, unde se afla o persoană în stare de inconștiență.

La fața locului au venit doua ambulanțe. Artistul în vârstă de 59 de ani a fost resuscitat și dus la Spitalul Floreasca.

Medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, a declarat, la un post de televiziune, că Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardio-respirator şi a fost resuscitat cu succes. Totuşi, starea sa este una critică, artistul fiind inconştient şi respirând doar asistat.

"Este vorba de un stop cardio-respirator resuscitat de echipajele SMURD. A fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru evaluare. Este stabil, dar va fi internat la cardiologie, probabil la Terapie Intensivă. Starea sa este extrem de critică. Nu este conştient, necesită suport ventilator. Se poate întâmpla orice. Trebuie să stabilim cauza care a dus la stopul cardio-respirator. Din câte înţeleg, avea antecedente cardiace, se pare că era suferind cu inima. Era un medic la faţa locului care a iniţiat primele măsuri de prim ajutor. E greu de spus cât a stat în stop cardiac. De la apel până la sosirea echipelor noastre a trecut sub 10 minute", a declarat Oprița.

La Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Gabriel Cotabita a facut o investigatie CT.
Prof. dr.Ioana Maria  Grintescu, sefa Sectiei anestezie-terapie intensiva a Spitalului Floreasca, ne-a declarat ca Gabriel Cotabita a fost adus intr-o stare grava si ca el a mai suferit un accident coronarian. (V.M.)

Știre în curs de actualizare

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră