Care este cea mai bună ţară pentru întemeierea unei familii

25 Aug 2015
Care este cea mai bună ţară pentru întemeierea unei familii
Austria este cea mai bună țară din lume pentru a întemeia o familie, potrivit ultimului sondaj realizaţi printre expaţi. Austria a fost urmată de Finlanda și Suedia, respectiv locul 2 si 3, potrivit sondajului InterNations. Germania ocupă locul 7, Franța 8, în timp ce Spania ocupă locul al 12-lea.

Pentru clasificarea ţărilor cu cel mai potrivit mediu pentru creşterea unui copil, InterNations a cerut părinţilor expaţi să evalueze ţara de adopţie după calitatea, costul și disponibilitatea sistemului de îngrijire şi educare al copilului.

Este posibil ca Austria să se afle în fruntea listei datorită sistemului social. care îi sprijină foarte mult pe părinţi. În această ţară, companiile oferă concediu pentru creșterea copilului și toate familiile primesc o alocație lunară pentru cheltuieli de îngrijire a copilului până la 18 ani. Aceasta variază între 100 și 200 de euro.

Finlanda, care a câștigat locul al doilea, se remarcă prin calitatea educației. 66% dintre cei chestionaţi au declarat că educația este "foarte bună", în comparație cu media globală de doar 21%.

În timp ce Suedia a primit puncte multe pentru sistemul de îngrijire al copiilor, a pierdut în faţa Finlandei tocmai la calitatea educaţiei.

Alte stiri din Life style

Ultima oră