Stela Popescu, monolog TRAGIC în „Las Fierbinți” despre învățământul românesc (VIDEO)

09 Oct 2015
Stela Popescu, monolog TRAGIC în „Las Fierbinți” despre învățământul românesc (VIDEO)

Deși este cunoscută pentru roluri de comedie, Stelei Popescu i s-a repartizat, incredibil, o partitură tragică. Pe care a îndeplinit-o la perfecție.

Celentano (Adrian Văncică), bețivul satului, și Firicel a lu' Cimpoaie (Toma Cuzin) se duc în biroul directoarei (Stela Popescu) pentru a se plânge că suplinitoare de la chimie cere bani copiilor pentru a-și lua produse cosmetice.

Cadrul este folosit drept prilej pentru a insera în interiorul serialului de comedie a unui pasaj despre situația învățământului românesc. „Toți profesorii pleacă la București, în orașele mari. Nimeni nu mai vrea să vină aici. Am scris la minister, am vorbit la inspectorat, am vorbit cu colegii mei – nu sunt soluții. De parcă aici nu ar fi copii de valoare (...) Pe una dintre profesoare abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia. Ca menajeră...Dar dacă mă gândesc, de ce să stea aicea să-și piardă viața. Când se poate duce în Italia, să îngrijească pe cineva... Să rămână aici, pe o corabie care se scufundă? Despre învățământul românesc vorbesc. Dacă nu s-a și scufundat...”


 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră