Unde mergem? Concerte din acest weekend

18 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 18 martie

La clubul Ţăranului Român, între orele 16.00 şi 23.00 se desfăşoară semifinala Muntenia a concursului GBOB –Global Battle of the Bands 2016. Dintre cele 15 trupe înscrise se vor califica în finală două, una votată de juriu şi alta de către public. Intrarea este 20 de lei.

În club A, de la ora 19.00, este prezentat proiectul muzical Bebe Astur şi invitaţii, în care patru foşti studenţi ai Şcolii Bebe Astur vor susţine recitaluri pe aceeaşi scenă cu mentorul lor iar de la ora 21.00 are loc lansarea albumului Stres- tot răul spre bine, invitaţi fiind Haarp Cord, Alan and Kepa, Secţiunea Sălăjan şi alţii. Intrare: 20 lei

La Arenele Romane are loc concertul de lansaare a DVD-ului Cargo Live la Arenele Romane, filmat în urmă cu doi ani. DVD-ul contine 8 piese reprezentative pentru grup din acel concert plus videoclipurile ” A 5a dimensiune” şi ”Nu mă lăsa sa-mi fie dor”, piese noi, ce nu se regăsesc pe nici un album. De la ora 20.00, în deschidere vor cînta trupele Arthur şi 9.7 Richter, după care Cargo va susţine un show de peste două ore. Intrarea 50 de lei.

La Hard Rock Cafe, de la ora 22.30 are loc un nou concert al trupei Fameless, alcătuită din Tiberiu Albu, câştigător al concursului “Vocea României”, Angus Mihai (chitară), Andrei Ilie (tobe), Şerban Georgescu (bass). Deşi activează împreună de mai puţin de un an, cei patru au deja un repertoriu consistent din piese proprii dar şi coveruri. Intrarea 35 şi 50 de lei (VIP)

La ARCUB Lipscani, de la ora 18.00 este prezentată ETHNOPHONIE, o colecţie de înregistrări de muzică tradiţională iniţiată, în 1992, de Horia Bernea şi Speranţa Rădulescu. ETHNOPHONIE s-a constituit ca o alternativă autentică în raport cu muzica folclorică difuzată asiduu în România comunistă şi post-comunistă. Şi astăzi ETHNOPHONIE îşi menţine rolul de alternativă autentică în raport cu muzica folclorică oficială, dar îşi asumă şi o funcţie nouă: aceea de alternativă faţă de muzicile globalizante (de fuziune, world music) ce câştigă tot mai mult teren pretutindeni în lume, inclusiv în România. Credinţa realizatorilor este aceea că, într-un univers în plină mondializare, adepţii înnoirilor nu trebuie să înnăbuşe glasul acelora care, din raţiuni diverse (nu neapărat „incorecte politic”), înţeleg să-şi conserve identitatea regională. Intrare liberă.

Sâmbătă 19 martie

Luna Amară susține un concert electric în club Fabrica, în cadrul Dark Side Nights 3. În deschidere va cânta trupa Front, la ora 20.00. Intrarea, 40 de lei

În Quantic Pub 2 are loc o seară specială de folk & metal, ce se va desfăşura după următorul program: 20.30 - 21.00, DARK ÆCLIPSE, 21.15 - 22.00, ADASTIA, 22.15 - 23.00, E-AN-NA, 23.15 - 00.00 : KA GAIA AN. Intrarea 25 de lei.

După o lungă aşteptare, clubul Iron City se redeschide în Bucureşti, la o nouă adresă, Str. Doamnei, Nr. 21 – subsol cu un super party marca Iron City, ce va începe la ora 21.00. La butoane, un bun prieten de al casei, DJ Hefe (Coma). “Am schimbat doar casa - restul promitem că va ramâne la fel... sau poate mai bine!” este mesajul clubului.

La Absintheriea Sixtină, la ora 21.00 începe Spin your Record, unde posesorii de discuri vinil au şansa să fie DJ. Sunt două platane, cine aduce discuri în ton cu Sixtina îşi poate face un playlist de 4-5 piese, nu mai mult de 20-25 minute. Şi pentru a face lucrurile şi mai interesante cel mai inspirat DJ va primi ca premiu, primul disc Punk din România, apărut în 1992 în ediţie limitată.

Akua Naru revine la Bucureşti pentru un concert de excepţie la Arenele Romane, alături de trupa sa, Digflo. Acompaniată la chitară, tobe, clape, saxofon, flaut, bass și turntable, Naru va cânta un mix de hip hop, jazz, soul, blues și R&B. În deschidere, de la ora 21.00, Silent Strike și Vlad Dobrescu.

Duminică 20 martie

Negură Bunget cântă în Club Fabrica, la fix un an după concertul de lansare al albumului Tău din Club Colectiv. De data aceasta este un eventiment special, menit să celebreze 20 de ani de activitate a formaţiei, dar şi 10 ani de la lansarea albumului Om. În 2015, Negură Bunget a susţinut peste 100 de concerte în Europa şi America de Nord, în turneul mondial de promovare a albumului Tău, care s-a bucurat de o primire foarte buna la public dar şi în mass-media internaţională. Invitaţi pentru acest concert aniversar sunt cei din grupul pagan-folk The Moon and the Nightspirit (Ungaria). Intrarea 40 de lei.

Parafrazând un film românesc de mare succes, “Eu, tu și Ovidiu”, este și titlul concertului acustic susținut de Ovidiu Scridon în ceainăria Serendipity. Ovidiu caracterizat de George Stanca drept un “poet al muzicii”, va oferi o seară plină de muzică live, pe versurile și cântecele sale.

După succesul pe care trupa The Straits l-a avut în 2013 în Romania, Chris White alături de alți 6 muzicieni, susţin la Sala Palatului un concert în formula The Dire Straits Experience, la ora 20.00. După ce Dire Straits s-a bucurat de mare succes timp de 15 ani, Marc Knopfler a desfiinţat grupul în 1996. Hiturile formaţiei continuă să fie cântate de The Dire Straits Experience. Biletele sunt între 65 şi 240 de lei.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră