Melodia Ungariei pentru Eurovision creează polemici

28 Apr 2015
Melodia Ungariei pentru Eurovision creează polemici
Interpreta melodiei cu care Ungaria se prezintă la Eurovision, Boggie, a reușit să creeze polemică.

Melodia ei, ”Wars for Nothing”, este o pledoarie pentru pace, după cum explică Boggie, concurenta care va reprezenta Ungaria în mai, la concursul care va avea loc la Viena. ”Melodia mea este o baladă care pledează pentru pace. Trei compozitori, numeroase inspirații, dar un singur obiectiv: atragerea atenției publicului asupra acestei chestiuni. Sunt convinsă că muzica este mai puternică decât am putea crede. Cântecul meu este unul pentru pace și chiar sper că Europa îmi va auzi mesajul”, explică ea.

Regulamentul Eurovisionului interzice clar cuvintele, discursul sau gesturile de natură politică, explică Euronews. Dar acest titlu evocă în special numărul de copii palestinieni uciși în Gaza vara trecută, în timpul operațiunii israeliene. Cuvinte ale melodiei, care nu au fost pe placul ambasadorului israelian, care a cerut retragerea pasajului despre Gaza.

Un oficial ungar cu rang înalt a promis că fraza contestată va fi suprimată.

Cântăreața afirmă că ea nu vizează nicio țară în mod special. ”Pentru mine, este o mare onoare să îmi reprezint țara”, afirmă ea, precizând că este de părere că astfel de mesaje sunt foarte importante pe scena Eurovisionului. (M.C)



Alte stiri din Muzica

Ultima oră