Predoiu: PNL lucrează zilnic pentru ca moţiunea de cenzură să treacă

26 Mai 2015
Predoiu: PNL lucrează zilnic pentru ca moţiunea de cenzură să treacă
Premierul din umbră al PNL, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, este optimist în ceea ce priveşte şansele moţiunii de cenzură " Votul prin corespondenţă", ce va fi depusă la 5 iunie.

Pentru ca optimismul său şi al liberalilor să nu fie considerat subiectiv, Predoiu a explicat la RFI, evitând însă să spună lucrurilor pe nume, care este sursa acestui optimism: parlamentarii, liderii PNL, ai grupurilor parlamentare liberale  negociază de zor cu deputaţi şi senatori de la alte partide să voteze moţiunea de cenzură.

"Dacă n-aş fi optimist, n-aş ieşi ziua din casă. Da, suntem optimişti şi mai mult decât atât, nu poţi să te bazezi doar pe un optimism subiectiv. Vă asigur că lucrăm în fiecare zi, colegii din Parlament în primul rând, co-preşedinţii PNL, liderii de grup parlamentar PNL lucrează zilnic, pentru ca această moţiune să treacă", a declarat  prim-vicepreşedintele liberal.

Cum liderii UDMR au fost extrem de deranjaţi că au aflat din presă despre moţiunea PNL, Predoiu spune că va duce muncă de lămurire cu liderii Uniunii pentru a fi de partea liberalilor.

"Prin argumente, explicând nu numai textul moţiunii, ci şi ceea ce se întâmplă după ce o astfel de moţiune poate să treacă, explicând programul de guvernare, obiectivele sale, care sunt obiective de interes pentru toţi românii, vizează construirea unei societăţi româneşti tolerante, educate, elevate, deschise spre viitor, a unei economii competitive, a unei administraţii inteligente, a unui stat care respectă cetăţeanul", a explicat Predoiu cum îi va convinge pe udemerişti să susţină demersul liberal.

Mai mult, el susţine că este vorba despre o temă privind respectul pe care Guvernul trebuie să-l acorde cetăţenilor, o problemă a societăţii româneşti.

"Guvernul nu este al unui partid sau al unor partide, Guvernul aparţine cetăţenilor, statul aparţine cetăţenilor şi ei trebuie respectaţi. Asta vrem să spunem prin această moţiune", a mai spus Predoiu. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră