Cioloş refuză PNL: Nu e democratic să modifice un Guvern, prin OUG, o lege politică

19 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cioloş refuză PNL: Nu e democratic să modifice un Guvern, prin OUG, o lege politică

"Este o decizie politică, mai ales că este vorba de alegeri. Este o lege pe care Parlamentul a votat-o. (...) Eu, în Guvernul pe care îl conduc — este un Guvern independent—, care nu este implicat politic, și nu cred că este democratic să modifice un Guvern, prin OUG, o lege politică", a declarat Cioloş.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu a anunţat luni că Biroul Politic Național al partidului a decis să-i propună premierului Cioloş să dea o ordonanță de urgență privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Cred că este cel mai important proces pentru comunitățile locale care va avea loc în acest an, vorbesc de alegerea primarilor. Și, este, de altfel, primul scrutin după manifestațiile cetățenilor de la finalul anului trecut. Una din revendicările concrete pe care aceștia le-au avut a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri (...) În urma discuțiilor politice pe care le-am avut astăzi cu colegii, am ajuns la concluzia că trebuie să-i propunem prim-ministrului Cioloș să ia în considerare solicitările pe care societatea civilă le-a avut. Nu trebuie să țină cont de părerea PNL, cum credem că nu e cazul să țină cont de părerea PSD, care se va împotrivi pe acest proiect. Nu cred că părerea politicienilor este relevantă în acest subiect. Cred însă că părerea societății civile din România este mai mult decât relevantă. Și am încredere că prim-ministrul va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD pentru ca această ordonanță să nu fie adoptată", a susţinut Gorghiu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră