Băsescu i-a propus lui Voronin să facă Unirea: Hai în Parlament amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte! (VIDEO)

25 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
 Băsescu i-a propus lui Voronin să facă Unirea: Hai în Parlament amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte! (VIDEO)

"Tensiunile dintre mine și Voronin au pornit de la asta, că i-am spus verde în față: ‘hai în Parlament amândoi, tu președintele României Mari, eu vicepreședinte și facem unirea” și atunci Voronin a început să arunce pietre peste frontieră, să intoducă vize, a facut multe nebunii. Mulți i-au spus că el a fost KGB-ist, dar el este milițian, adică a fost mai puțin nobil decât un KGB-ist. El a făcut și acțiuni anti-rusești. S-a opus planului Kozak. Mai mult, el este cel care a scris scrisoare la Bruxelles despre dorința ca Republica Moldova să devină stat asociat al Uniunii Europene. Deci ăsta a fost un antiromân, dar nu un prorus", a declarat Băsescu la Conferința Românilor de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului.

Reamintim că în mai 2013, liderul Partidului Comuniştilor din R.Moldova, Vladimir Voronin, a declarat pentru postul de televiziune TV7 că preşedintele român Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi îi sună în stare de ebrietate.

"Eu ştiu de apelurile telefonice ale lui Băsescu. Sună seara aflându-se în stare de ebrietate", declara atunci Voronin.

Întrebat despre ce vorbesc oficialii moldoveni cu Traian Băsescu, Voronin a răspuns că acesta "se amestecă, dictează, vine cu cerinţe".

 
Conferința Românilor de Pretutindeni

Traian Băsescu i-a propus lui Vladimir Voronin să facă UNIREA! Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65312

Posted by Privesc.Eu on 24 Ianuarie 2016

Alte stiri din Politic

Ultima oră