Zgonea: E inuman ca, după ce ai cotizat o viață, să fii obligat să îți plătești tratamentul. Să nu lăsăm oamenii fără posibilități la mila PNL-iștilor

07 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Zgonea: E inuman ca, după ce ai cotizat o viață, să fii obligat să îți plătești tratamentul. Să nu lăsăm oamenii fără posibilități la mila PNL-iștilor

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este inuman ca, după ce ai cotizat o viață la sistemul de sănătate, să fii obligat să îți plătești tratamentul și a anunțat că a semnat o petiție lansată de cetățeni prin care aceștia cer parlamentarilor să respingă proiectul de lege privind prevenția în sănătate, inițiat de PNL.

 "E inuman ca, după ce ai cotizat o viață la sistemul de sănătate, să fii obligat să îți plătești tratamentul. E datoria noastră să nu lăsăm oamenii simpli, fără posibilități, la mila PNL-iștilor, care vor ca pacienții bolnavi de cancer să își plătească tratamentul dacă nu iau parte la controalele de prevenție. De aceea, vă adresez rugămintea de a lua inițiativă. Unii cetățeni au lansat o petiție prin care cer respingerea acestui proiect de lege. Eu am semnat-o și vă îndemn să o faceți și voi", a scris Zgonea.

Petiția pe care a semnat-o președintele Camerei Deputaților a fost lansată pe internet și poartă numele "Parlamentari, respingeți legea Alinei Gorghiu'', iar în ea se face apel la partidele parlamentare să respingă proiectul de lege inițiat de Gorghiu care prevede ca cei care nu au participat la programele de prevenție și în timp au făcut o boală gravă, cum ar fi cancerul, să plătească parțial sau în totalitate cheltuielile cu tratamentul.

Alte stiri din Politic

Ultima oră