Iohannis, înainte de plecarea în Italia: Voi discuta despre aderarea României la spațiul Schengen

27 Apr 2015
Iohannis, înainte de plecarea în Italia: Voi discuta despre aderarea României la spațiul Schengen
 Președintele Klaus Iohannis a declarat, înainte de plecarea în Italia, unde va face o vizită oficială de două zile, că printre temele de discuție cu oficialii italieni se numără aderarea României la spațiul Schengen, colaborarea dintre cele două țări, mai ales în condițiile în care Italia este principalul partener economic al României, dar și discuții de vizează comunitățile de români din Italia.
 
”Continuă seria vizitelor externe pe care am ținut să le fac la început de mandat în state în care România are relații strategice. Italia este unul din principalii parteneri economici ai României. Existența unei comunități românești foarte mari ne face să găsim modalități în care putem să întărim colaborarea și coordonarea în interiorul UE și NATO. Un subiect va fi aderarea României la spațiul Schengen, așa cum am făcut cu ocazia tuturor vizitelor”, a declarat Iohannis.
 
Președintele a precizat că o altă temă abordată va fi cea legată de comunitățile de români.
 
”Drepturile și libertățile lor să fie apărate. Este în interesul ambelor părți. Comunitatea românească reprezintă o punte de legătură între statele noastre”, a afirmat Iohannis.
 
Șeful statului a mai spus că sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, dar și situația din Ucraina se vor afla și ele pe agenda discuțiilor.
 
De la preluarea mandatului, în luna decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a mai avut vizite oficiale în Franţa, Germania, Polonia, Republica Moldova şi Ucraina. O următoare vizită externă a preşedintelui României va fi, cel mai probabil în luna mai, în Spania, o altă ţară cu o comunitate importantă de români. (V.M.)

Alte stiri din Politic

Ultima oră