Două luni de închisoare cu suspendare pentru că au refuzat vaccinarea copiiilor

08 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Două luni de închisoare cu suspendare pentru că au refuzat vaccinarea copiiilor

Tribunalul din Auxerre i-a condamnat pe părinţi, deoarece au refuzat vaccinarea obligatorie DTP a copiilor lor, dintre care o fetiţă în vârstă de 4 ani. Pentru această infracţiune, pentru care părinţii au fost găsiţi vinovaţi, în Codul sănătăţii publice este prevăzută pedeapsa maximă de şase luni de închisoare şi 3.750 de euro amendă.

Părinţii au fost urmăriţi pentru faptul că s-au sustras de la obligaţiile legale privitoare la sănătatea copilului. Acest delict, pasibil cu doi ani de închisoare şi 30.000 de euro amendă, a fost reîncadrat, ulterior, ca infracţiune de refuz de a se supune la obligaţia de vaccinare.

 

Cuplul condamnat nu a precizat, deocamdată, dacă va face recurs la această decizie.

 

Acesta este ultimul episod dintr-un foileton judiciar început la sfârşitul anului 2014. Părinţii s-au declarat adepţi ai medicinei alternative. Astfel, ei îşi motivau refuzul de a-şi vaccina copiii contra DTP prin efectele secundare importante asociate cu administrarea adjuvantelor. Dosarul a ajuns până la Consiliul constituţional.

 

În Franţa, între 3% şi 5% dintre copii se pare că nu sunt vaccinaţi contra tetanoului, difteriei şi poliomielitei, deşi vaccinarea DTP este obligatorie. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră