Chimenul, planta medicinală a anului 2016

30 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Chimenul, planta medicinală a anului 2016

Cunoscut mai mult ca un condiment, chimenul are şi un efect tămăduitor, recunoscut ştiinţific. Seminţele de chimen conţin ulei esenţial, principala substanţă fiind carvona.

Conform profesorului Johannes Gottfried Mayer, conducătorul cercului de studiu, chimenul are efecte benefice asupra sănătăţii noastre, fiind antimicrobian şi având o acţiune antispasmodică, scrie rador.ro.

„Vrem să arătăm că există plante care pot concura cu medicamentele de sinteză şi care au mai puţine efecte secundare” a spus Mayer. De asemenea, chimenul este un remediu foarte bun împotriva simptomelor de colon iritabil şi un antiinflamator intestinal. 

Uleiul din seminţe de chimen combate crampele gastrointestinale uşoare, balonarea şi flatuenţa. Compania Europeană pentru Terapia cu Plante Medicinale (ESCOP) a extins aplicarea chimenului la copiii cu gaze la stomac şi la cei cu sindromul Roemheld, sindrom caracterizat prin dureri în piept şi de inimă, anxietate şi atacuri de panică, declanşate de acumularea de gaze în stomac şi în intestine.

Din Cercul de studiu „Istoria dezvoltării plantelor medicinale” fac parte istorici medicali, medici, farmacişti şi biologi. Începând din 1999, ei aleg planta medicină a anului dintre celele cu o cultură interesantă şi o istorie în medicină, efectele acesteia asupra sănătăţii fiind observate în studii clinice şi farmacologice.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră