Premieră mondială: Un copil de opt ani, grefă la ambele mâini (VIDEO)

29 Iul 2015
Premieră mondială: Un copil de opt ani, grefă la ambele mâini (VIDEO)
Zion Harvey este un băiat în vârstă de opt ani care a beneficiat de o grefă la ambele mâini, o premieră mondială, la copil, a anunţat, marţi, 28 iulie, Spitalul pentru copii din Philadelphia (CHOP), unde a avut loc inedita intervenţei chirurgicală, anunţă Science et Avenir. Copilul este din Baltimore şi, din cauza unei infecţii severe, în urmă cu câţiva ani, el a trecut prin amputarea mâinilor şi picioarelor. Micuţul Zion spune că abia aşteaptă să poată înălţa mingea cu noile lui mâini.

Oase, artere, muşchi şi nervi reconectaţi


Operaţia, efectuată de o echipă multidisciplinară, formată din 40 de cadre medicale, a durat peste 10 ore, a precizat spitalul, adăungând că această intervenţie chirurgicală a fost efectuată în colaborare între CHOPşi PennMedicine. Echipa, repartizată în patru unităţi, a folosit materiale speciale pentru fixarea oaselor, reconectarea arterelor şi venelor şi, după restabilirea circulaţiei sângelui, chirurgii au reconectat tendoanele şi muşchii, apoi, nervii.

“Această operaţie este rezultatul a mai mulţi ani de antrenament şi de luni de pregătire a unei echipe remarcabile”, explică Scott Levin, directorul programului de grefă de mâini al CHOP, care a coordonat operaţia.

„Succesul primului transplant bilateral de mână la adult a fost realizat în 2011la Penn Medicine. El ne-a oferit baza pentru adaptarea la copil a tehnicilor complexe pentru realizarea acestui tip de intervenţie, precizează dr. Benjamin Chang. Micuţul de opt ani este un erou. Grefa de rinichi este urmarea unei infecţii şi este pe lista pentru un transplant, deoarece el deja ia medicamente pentru a împiedica rejectarea noului organ, explică dr. Benjamin Chang. Acum, medicii speră că Zion Harvey să revine la Baltimore cât mai curând. Echipa medicală a subliniat că, fără donatori, toate aceste intervenţii chirurgicale salvatoare nu ar fi fost posibile.



Alte stiri din Sanatate

Ultima oră