Ozonoterapia - terapia nemedicamentoasa cu efecte dovedite in tratarea unei palete foarte largi de boli

28 Iul 2015
Ozonoterapia - terapia nemedicamentoasa cu efecte dovedite in tratarea unei palete foarte largi de boli
Ozonoterapia, o metoda de tratament descoperita si folosita inca din 1840, cand acest gaz este denumit pentru prima oara ozon, adica “aer proaspat” in limba greaca.

Ozonul este gazul care intretine viata pe pamant, stratul de ozon constituind un filtru natural care absoarbe cea mai mare parte a radiatiilor ultraviolete, periculoase pentru organismele vii. De altfel se stie ca distrugerea stratului de ozon devine o problema din ce in ce mai actuala.

In istoricul acestei terapii il regasim si pe celebrul Nicola Tesla, geniul electricitatii, care in 1896 a patentat primul generator de ozon medical.

Revenind in zilele noastre, ozonul medical este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai antiseptice “produse” iar folosit in concentratii terapeutice bine stabilite, protejeaza de actiunea unor factori nocivi care duc la imbatranire si aparitia unor boli datorate infalamatiilor de orice fel.

In combinatie cu oxigenul, acest gaz vital constituie baza unei terapii nemedicamentoase revolutionare cu efecte dovedite in tratarea unei palete foarte largi de boli, dar si in cosmetica

Cititi mai mult despre ozonoterapie pe blogul Danei Sota - danasota.com


Alte stiri din Sanatate

Ultima oră