Plasture-tatuaj care semnalizează gradul de alcoolemie a persoanei aflate la volan

13 Iul 2015
Plasture-tatuaj care semnalizează gradul de alcoolemie a persoanei aflate la volan
Original, util, chiar vital, un plasture sub forma unui tatuaj îşi schimbă culoarea în cazul alcoolemiei foarte ridicate.

Tatuajul a fost inventat de două studente din SUA implicaţi în lupta contra şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului.
Particularitatea acestui plasture este că e dotat cu un cip capabil, prin transpiraţia de la nivelul pielii, să stabilească procentul de alcoolemie şi să transmită semnale luminoase pentru a-l alerta pe şofer că a depăşit limita alcoolemiei acceptate.

De notat că această invenţie, în momentul în care îşi schimbă culoarea, avertizează, de asemenea, persoanele din maşină care nu sunt în situaţia de a lua volanul maşinii, scrie Le Nouvel Observateur. Acest plasture, este în faza de prototip şi a fost botezat SafeStamp. El a fost realizat de două studente de la Miami And School, Divya Seshadri şi Meghan D. O'Neill şi a fost finanţat de o cunoscută firmă producătoare de bere, implicată în campania de combatere consumului de alcool la volan.

Acest tatuaj-plasture este foarte important, pentru că multe vieţi ar putea fi salvate, în condiţiile în care, potrivit statisticilor, alcoolul este cauza a peste o treime din totalul accidentelor rutiere.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră