Studiu : femeile iau în greutate pentru că alocă mai puţin timp menajului

29 Aug 2015
Studiu : femeile iau în greutate pentru că alocă mai puţin timp menajului
Dacă femeile iau în greutate este, înainte de toate, din cauză că ele alocă mai puţin timp menajului. Este un studiu şocant, dar el se bazează pe date reale care demonstrează că femeile de azi se ocupă mai puţin de menaj comparativ cu bunicile şi străbunicele lor.

În comparaţie cu anii 1980, în prezent femeile alocă cu 20% mai puţin timp activităţilor în gospodărie, susţin cercetătorii de la Manchester University şi London University. Cu alte cuvinte, dacă doamnele vor să slăbească este suficient să facă mai multe treburi în locuinţele lor : să pună aspiratorul, să spele gresia şi faianţa, să şteargă praful etc. Problema nu este că femeile trec peste aceste activităţi, ci faptul că job-urile moderne, cu program prelungit, favorizează sedentarismul.

 Spălatul ferestrelor = 300 de Kcal

 Autorii studiului spun că menajul înseamnă consum de calorii « ca şi alergatul, fitness-ul sau… rugby-ul… pentru că de fenomenul periculos al sedentarismului sunt afectaţi şi bărbaţii ».

Aşadar, menajul ajută foarte bine la arderea caloriilor. De exemplu, într-o oră în care spălăm ferestrele consumăm aproximativ 300 de Kcal, echivalentul unui croasant cu unt ; pentru a spăla vasele, 150 de Kcal pe zi, (30 de minute alocate acestei activităţi după fiecare din mesele principale) ; a pune aspiratorul, 240 de Kcal pe oră, echivalentul unei tablete de ciocolată.

Studiul cercetătorilor britanici, preluat de Daily Mail, a provocat discuţii printre internauţi. Unii susţin că este o excelentă idee şi că toate femeile ar trebuie să renunţe la job-ul lor la birou pentru a sta acasă să facă menajul şi să se ocupe de copii. Alţii spun că este o glumă şi invocă drepturile femeii. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră