Un tânăr sud-coreean suferă de un sindrom care îl împiedică să îmbătrânească (VIDEO)

29 Iun 2015
Un tânăr sud-coreean suferă de un sindrom care îl împiedică să îmbătrânească (VIDEO)
 Un tânăr sud-coreean suferă de un sindrom foarte rar: el are 26 de ani, dar aspectul lui este cel al unui copil de 13 ani. Acest tânăr militează pentru a-şi face cunoscută boala de care suferă care, până acum, nu are un nume oficial. Tânărul se numeşte Hyomyung Shin şi este într-o condiţie medicală rară, pentru că nu se poate scrie pe un certificat medical de ce boală suferă. De aceea, i s-a spus că suferă de sindromul lui Highlander, care se concretizează prin frânarea creşterii şi împiedicarea instalarii pubertăţii. O poveste la fel de incredibilă ca filmul lui David Fincher „Strania poveste a lui Benjamin Button”. Hyomyung Shin a participat la un reportaj difuzat pe un canal local de televiziune pentru a arăta care este starea lui medicală şi, recent, a dat informaţii pe site-ul sud-coreean Koreaboo. Îl vedem pe Hyomyung Shin ducând o viaţă normală pentru un tânăr de 26 de ani: are prieteni, urmează cursuri de dans într-un salon... Potrivit medicilor, exceptând retardul în privinţa dezvoltării fizice, acest sindrom nu i-a afectat starea de sănătate.

În prezent, nu există informaţii epidemiologice privitoare la acest sindrom rar. Înaintea tânărului sud-coreean, doar patru cazuri cu acest sindrom au fost mediatizate: un american în vârstă de 29 de ani care părea un copil de 10 ani, o fată din Brazilia de 31 de ani care părea că are doi, o fată din SUA de opt ani care arăta ca un bebeluş de şase luni şi un american de 20 de ani care pare un băieţel de doi ani. Comparativ cu Hyomyung Shin, pacientul american de 20 de ani care arată de doi ani prezintă un retard mental la nivelul unui bebeluş între 9 şi12 luni.

La aceşti pacienţi, procesul de dezvoltare este încetinit, adică este prelungit de vreo cinci ori raportat la o persoană normală. Evoluţia la nivelului corpului este lentă şi aproape neglijabilă, explica în 2013, la canalul american ABC News, profesorul Richard Walker de la All Children's Hospital (Floride), care a luat în îngrijire o fetiţă din America în vârstă de opt ani. Cazul acestei paciente, despre care toţi spun că are şase luni, este unul excepţional, deoarece când era bebeluş, a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale (AVC), o tumoră cerebrală şi mai multe ulcere perforante. Şi de fiecare dată, a scăpat fără sechele. O veritabilă enigmă pentru medicină.





Alte stiri din Sanatate

Ultima oră