Povestea despre tinereţe fără bătrâneţe la Bella Medical SPA

06 Oct 2015
Povestea despre tinereţe fără bătrâneţe la Bella Medical SPA
La Paris, înâlneşti la tot pasul un „institut de beaute”, institut de frumuseţe. Iniţial, am considerat că e cam mult numele de „institut” pentru ceea ce, în mod curent, noi numim salon destinat înfrumuseţării. Abia, de curând, la Bucureşti, am priceput că numele de institut nu-i gratuit, ci reprezintă un nou concept. Bella Medical SPA din Bucureşti este un veritabil institut de frumuseţe ce funcţionează pe malurile Dîmboviţei, similar unui „institut de beaute” de pe malurile Senei.

Vila surprizelor frumoase
Bella Medical SPA este o povestea cu final dorit de oricine.

Povestea despre modul cum îţi poţi recupera tinereţea se derulează într-o vilă primitoare şi luminoasă. În cabinetul de consultaţii te întâmpină Ina Şoşoacă, medic dermatolog, şi o oglindă de cristal imensă. Nu ştii ce să priveşti mai întâi: ochii calzi ai medicului sau oglinda sprijinită pe un perete. Priveşti curios în oglinda-oglijoară, ca în poveste, şi ea îţi transmite adevărul gol-goluţ: fiecare rid, cearcănele, porii dilataţi, gâtul brăzdat...

Medicul Ina, o rusoiacă frumoasă ca-n poveşti, născută în Polonia, crescută în Letonia, din părinţi ruşi, cu ochi inteligenţi şi calzi, concepe pentru fiecare un plan de tratament special, personalizat, în funcţie de starea de sănătate, vârstă, sex, anotimp, ocupaţie, programul zilnic... „Ne adresăm în special femeii care se apropie sau a trecut de 40 de ani, activă, preocupată de carieră, dar şi de aspectul ei. Am creat acest spaţiu de relaxare cu gândul la noi, la cele sau cei pentru care viaţa nu înseamnă doar agitaţie şi proiecte, dar şi grija faţă de noi înşine. Am alcătuit o echipă de profesionişti în medicină şi terapie, precizează Andreea Berecleanu. Acum, este hotărâtă să completeze echipa cu un psihoterapeut şi un nutriţionist.

 Noul concept medical spa
La Bella Medical SPA medicina non-invazivă şi cea mini-invazivă fac casă bună cu metodele spa. Nu-i nici o exagerare. De fapt, este un nou concept de medical spa, care presupune medici care fac proceduri medicale de întinerire, dar şi de protejare a sănătăţii. „Colaborăm cu domnul doctor Stan de la "S Clinic", atunci când se impune o operaţie estetică. Dacă pielea prezintă rozacee, este foarte obosită, afectată de tutun, acneică, se recomandă o pregătire a pielii pentru liftingul facial. Dacă introduc înainte minerale, vitamine, perioada de refacere după lifting este mai uşoară şi mai scurtă. În acest caz, conceptul de medical spa este destinat pregătirii pentru operaţia de lifting. După intervenţia chirurgicală, noi continuăm aici cu procedurile de recuperare”, ne explicul medicul Ina.

 Aparate performante şi tratamente eficiente

Bella Medical SPA este locul multor aparate performante şi tratamente eficiente.

Mobilift, un aparat de ultimă generaţie, redă pielii densitatea, o hidratează din interior, într-un mod plăcut şi confortabil. Dar, cel mai important, mobiliftul este singura tehnică naturală care generează o creştere spectaculoasă a acidului hialuronic. Şi aşa pielea femeii, marcată de stres şi de urmele vârstei, devine mai suplă, mai fermă, mai luminoasă.

Pelleve antirid este un tratament non-invaziv cu radiofrecvenţă care elimină ridurile, redă pielii elasticitatea şi strălucirea. Medicul Ina spune că radiofrecvenţa non-invazivă Pelleve este cea mai subtilă metodă de regenerare a pielii şi tratare a ridurilor, începând de la vârsta de 30 de ani. Procesul perfid de îmbâtrânire a pielii este, în mod natural, încetinit, fără riscuri de alergii, fără dureri şi perioade de recuperare. Şi, foarte important, cu păstrarea intactă a trăsăturilor.

Tehnologia Acoustic Wave Therapy (AWT) are efecte directe asupra acumulărilor adipoase pe anumite zone ale pielii şi stimulează fibroblastele în profunzime, restabilind producţia de colagen şi elastină. Procedura constă în aplicarea undelor acustice pe zona afectată: coapse, fese, burtă, spate.

Endermologia cu Cellu M6 este un tratament modern, non-invaziv, extrem de eficient în combaterea celulitei indiferent de gradul acesteia, de remodelare a corpului. Principiul de funcţionare a aparatului în endermologie este asemănător unui masaj sub presiune – vacuum. Aparatul execută mişcări de dute-vino pe suprafaţa corpului, contribuind, totodată, la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a limfei, la creşterea numărului fibroblastelor şi stimularea producţiei de colagen.

Ozoterapia este asociată cu multiple avantaje: efect terapeutic, antialgic, miorelaxant, este un puternic bactericid, fungicid şi virucid. Medicul Ina o recomandă în afecţiuni artro-reumatice, în cazurile de hernie de disc cervicală şi lombo-sacrală, în patologii infecţioase.

Dar totul ar trebui să înceapă cu o detoxifiere a organismului, prin hidrocolonoterapie. Este o metodă inofensivă de eliminare a rezidurilor, de îndepărtare a aderenţelor depuse pe pereţii colonului. Această terapie este o soluţie eficientă contra balonării, constipaţiei, diareei şi chiar a durerilor de cap, articulare şi a oboselii cronice. De asemenea, vine în ajutorul persoanelor care urmează să facă o intervenţie chirurgicală sau unele investigaţii, cum sunt colonoscopie, biopsie.

 Camera hiperbară
În această vilă, nu greşesc când spun că „vedeta” este camera „hiperbară”. Pentru că, în ţara, în afara celei de la Bella Medical Spa, mai există doar una, dar şi pentru că oferă multe beneficii.

Camera hiperbară are ca principiu creşterea nivelului de oxigen din sânge prin dizolvarea acestui gaz în plasmă şi inhalarea lui în concentraţii mari la o presiune atmosferică cu mult peste limitele normale. Acest proces are acţiune anti-inflamatorie şi de regenerare a ţesutului, cu multiple efecte benefice: vasoconstricţia arterelor mici, stimularea formării de vase mici, accelerând procesul de vindecare, stimularea celulelor stem. Camera hiperbară este prescrisă în cazuri de fibromialgie, oboseală cronică, migrene, acufene, în unele ulceraţii diabetice, venoase, răni post-chirurgicale, în paralizie cerebrală şi tulburări de autism la copil, dar şi în atac cerebral, Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă, paralizie cerebrală la adult.

Autoarea poveştii
Principala autoare a acestei poveşti este Andreea Berecleanu.  Evident, m-a interesat prin ce fire nevăzute a făcut pasul de la ştirile „pe sticlă” la o poveste despre medicină şi spa. „Aveam nevoie de o schimbare. În fiecare seară, prezint tot mai multe ştiri cu crime, violuri, sinucideri, atentate… Sunt de formaţie jurnalist, prezentator de ştiri, dar şi om într-o permanentă căutare de informaţii în domenii cât mai diverse. Am curiozitatea în ADN şi e binevenită în meseria pe care mi-am ales-o. Asta mă face să am privilegii, să pot să întreb şi să nu-mi fie refuzate răspunsuri. Ba mai mult, nu de puţine ori, am avut şansa unor parteneri de discuţii interesaţi să lămurească un jurnalist, doritori să dialogheze, să stârnească în mine alte întrebări. Aşa cred că am ajuns să dedic ultimii ani sferei sănătăţii”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră