Suplimente cu vitamina D, obligatorii pentru englezi!

10 Aug 2015
Suplimente cu vitamina D, obligatorii pentru englezi!
Pentru a-i proteja pe englezi de carenţa de vitamina D, guvernul va lua măsuri pentru a-i încuraja să ia zilnic o doză de 10 miligrame. Se ştie că Marea Britanie înseamnă şi ploaie, ceaţă, timp mohorât. Şi că tocmai aceste condiţii meteo influenţează starea psihică şi fizică a britanicilor. Din cauza numărului mic de zile din an cu soare strălucitor, mulţi englezi prezintă un deficit de vitamina D. Se ştie că această vitamină este vitală pentru sănătate. Ea contribuie la fixarea calciului în structura osului pentru a-l consolida şi, totodată, previne bolile cardiace. Sunt puţin alimente care conţin această vitamină (peşte, gălbunuşul de ou). Dar ştim că vitamina D este produsă de piele sub efectul razelor solare. În Marea Britanie, un comitet ştiinţific a sugerat că guvernul va insista ca britanicii să ia zilnic 10 mg de vitamina D, la indicaţia medicului, deoarece ea poate fi contraindicată în unele cazuri (în special, de calculi renali sau hiperparatiroidie).

“Propunem ca acest aport nutritiv de referinţă să fie aplicabil pe parcursul întregului an, ca o măsură de prevenţie, pentru protejarea grupurilor de populaţie din Regatul Unit, identificate că având un risc în cazul unei minime expuneri la razele solare, se precizează în raportul de pe site-ul Quartz.com, reluat de site-ul francez de informaţii Metro.

Vitamina D, lipsolubilă (este absorbită de grăsimi), este esenţială pentru absorbţia calciului şi fosforului la nivelul intestinului. Doza zilnică de vitamina D recomandată este de 1020 mg, carenţa acesteia fiind principala cauză a rahitismului la copii şi a osteomalaciei la adulţi.


 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră