Ca in 1001 de nopti.Oferta de 56 de milioane de euro pe an pentru Messi

27 Noi 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Ca in 1001 de nopti.Oferta de 56 de milioane de euro pe an pentru Messi

Si speculatiile au reinceput dupa ce s-a aflat ca Guardiola nu-si va prelungi contractul cu Bayern si a ajuns deja la o intelegere cu Manchester City.Presa engleza anunta ca proprietarul echipei,Skeikh Mansour, un miliardar din Abu Dhabi, este admirator al lui Messi si odata cu venirea lui Guardiola l-ar dori si pe argentinian.

 

De aceea se pregateste sa faca o oferta fabuloasa Barcelonei:170 de milioane de euro pentru a-si da acceptul pentru transferul celui mai bun jucator din lume. Iar pentru Messi este la fel de uimitoare:salariu de 56 milioane de euro pe an.

 

Ar accepta Barcelona oferta? Toata lumea isi aminteste de plecarea lui Ronaldinho,pe atunci, unul dintre cei mai buni fotbalisti ai momentului. S-a uitat faptul ca brazilianul avea o viata extra-sportiva atat de agitata ca oficialii catalani se speriasera de-a binelea. Ei au intuit ca Ronaldinho se indreapta rapid spre final de cariera si daca ne uitam la evolutia ulterioara a brazilianului vedem ca oficialii catalani nu s-au inselat. Nu e cazul lui Messi.

 

Si-apoi, Barcelona a considerat ca urmatorul ciclu al echipei trebuie construit in jurul argentinianului, alta intuitie care s-a dovedit a fi castigatoare. Acum, chiar si in presa catalana, se vorbeste ca viitoarea Barcelona va fi construita in jurul lui Neymar desi multi contesta “maturitatea si inteligenta” jucatorului care ar trebui sa fie noul lider. Si-apoi Messi are 28 de ani cu 4-5 ani  de ipotetic varf de cariera.

 

Mai intervine in aceste calcule si dorinta lui Messi care agasat de hartuielile fiscului spaniol ar putea decide sa plece. Si,in final, intrat in ultima parte a carierei, argentinianul ar putea decide sa incerce altceva, exact in cel mai bogat campionat din lume, cel englez. Mai ales ca acolo va fi Guardioloa adeptul unui stil mai mult decat familiar lui Messi. Si un atu al succesului pentru ca Messi si-a desfasurat cariera la o echipa considerata cea mai buna din lume.Acum, la Barcelona castiga 2o de milioane de euro pe an.

Povestea care se anunta-daca va fi- e pasionanta si e de urmarit. Si ca o completare:City l-ar mai dori pe Pogba dar si pe Dani Alves

Alte stiri din Sport

Ultima oră