Alegerile pentru un nou președinte FIFA vor avea loc în februarie 2016

20 Iul 2015
Alegerile pentru un nou președinte FIFA vor avea loc în februarie 2016
Un nou președinte al FIFA va fi ales în februarie anul viitor, a anunțat forumul suprem al fotbalului mondial. Comitetul Executiv al FIFA a decis luni data viitorului congres de alegeri pentru desemnarea succesorului lui Sepp Blatter.

Elvețianul Blatter conduce FIFA din 1998, dar a decis să demisioneze la 2 iunie din cauza uriașului scandal de corupție care a cuprins FIFA.

Până acum doi candidați – fostul internațional brazilian Zico și președintele Federației liberiene Musa Bility – și-au anunțat candidaturile, dar sunt așteptate și alte nume, scrie CNN.

Există speculații potrivit cărora francezul Michel Platin, șef al UEFA, ar intenționa să candideze.

O sursă apropiată acestuia a declat chiar că Platini va decide peste 15 zile dacă va face acest pas.

Prințul iordanian Ali bin Al Hussein, singurul opozant al lui Sepp Blatter la alegerile prezidențiale pentru FIFA din luna mai, a solicitat plecarea imediată a elvețianului în vârstă de 79 de ani, care a demisionat la începutul lunii iunie, dar a rămas la conducerea organismului mondial până la organizarea de noi alegeri.

”Trebuie să plece imediat”, a declarat vicepreședintele FIFA pentru Associated Press, citată de cotidianul L'Equipe, insistând asupra faptului că fostul său adversar ”nu poate fi autorizat să planifice propria sa înlocuire și să gestioneze procesul electoral”. (M.C)


 

Alte stiri din Sport

Ultima oră