Asa arata cea mai usoara bicicleta din lume! Costa cat un Logan!

18 Mai 2015
Asa arata cea mai usoara bicicleta din lume! Costa cat un Logan!
E timpul ca Trek Emonda SLR sa faca un pas in spate. Acum, noua Merida Scultura 9000 LTD este detinatoarea titlului de cea mai usoara bicicleta din lume. Merida a profitat de faptul ca toti specialistii in ciclism s-au adunat la San Remo, pentru startul Turului Italiei, si a prezentat noua Scutura, bicicleta care are cel mai usor cadru din lume. Pana acum, recordul era detinut, cu 690 de grame, de Trek Emonda SLR, insa Merida pretinde ca Scutura are un cadru de 680 de grame. Exista, evident, si o variata mai “grasa”, de 750 de grame.

Din pacate, Merida nu a urmarit altceva decat sa faca un cadru usor. Acesta contine fibre de in tesute in carbon astfel incat vibratiile sa fie eliminate. Saua este una rigida, iar sistemul de franare este identic cu cel folosit la cele mai aerodinamice biciclete din lume. Tuburile sunt facute in acelasi stil ca la Merida Reacto, iar cablurile au fost ascunse prin cadru, astfel incat sa creasca aerodinamica.

In final, Merita Scultura 9000 LTD ajunge la 4,55 kilograme. Rotile sunt Tune Skuliner si cantaresc 870 de grame. Frana de pe spate este de la Shimano Dura Ace. Bicicleta va fi lansata pe piata in vara acestui an, iar pretul ar putea ajunge la vreo 60.000 de lei.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră