Arbitrul român Teodora Albon, țap ispășitor pentru eliminarea Germaniei de la CM de fotbal feminin

01 Iul 2015
Arbitrul român Teodora Albon, țap ispășitor pentru eliminarea Germaniei de la CM de fotbal feminin
Presa germană scoate în evidență greșelile de arbitraj comise de centralul român Teodora Albon, la partida din semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal Feminin din Canada, Germania-SUA, scor final 0-2, disputat în fața a 51.176 de spectatori.  

“Meciul a fost decis la punctul de la 11 metri, dar încă din primele 90 de minute. Celia Sasic (GER) a ratat în minutul 59, în timp ce Carli Lloyd (SUA) a transformat în minutul 69, dar penalty-ul americanilor a fost o gravă greșeală de arbitraj”, notează Bild.

„Faultul a fost comis clar în afara careului. Normal că sunt foarte supărată, acest penalty a decis soarta partidei. Trebuie să trăim cu decizia arbitrului, fiindcă nu o mai putem schimba”, a declarat selecționerul echipei Germaniei, Silvia Neid.

„În minutul 59, greșeala uriașa a lui Johnston (SUA). Jucătoarea noastră Popp îi suflă balonul în careu și este faultată de ultimul apărător. Albon dictează penalty și arată doar galben pentru jucătoarea din SUA. Aici TREBUIA să arate roșu”, scriu jurnaliștii germani cu majuscule.

“În minutul 69, iarăși penalty, de data aceasta pentru americani. Foarte amar: arbitrul este complet pe lângă, fiindcă Krahn a faultat-o pe Morgan clar în afara careului. Nu a fost singura greșeală a româncei, iar pentru asta Bild îi dă nota 6 (n.r cea mai mică notă posibilă)”, scrie cotidianul german.

La această partidă a fost delegată şi Petruţa Iugulescu, ca arbitru asistent, dar prestația ei a trecut, din fericire, neobservată. Teodora Albon şi Petruţa Iugulescu au mai condus două partide de la competiţia din Canada, Germania - Norvegia, scor 1-1, din faza grupelor, şi Brazilia - Australia, scor 0-1, în optimile de finală. (I.D)

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră