Vrei o bicicleta pentru naveta? Nu-ti lua una de carbon! Alege una de aluminiu!

28 Iun 2015
Vrei o bicicleta pentru naveta? Nu-ti lua una de carbon! Alege una de aluminiu!
Cannondale CAAD 10 este o bicicleta cu cadru de aluminiu, o adevarata incantare. Producatorul o recomanda pentru durata de viata foarte mare, considerand ca cine va alege sa mearga pe o asemenea bicicleta nu va mai avea nevoie de alta vreodata.

Sa-ti cumperi o bicicleta de carbon doar ca sa te plimbi cu ea prin oras, ca sa faci drumuri cotidiene, este o nebunie. Asa ca cea mai buna solutie o reprezinta aluminiul, un material relativ usor si agresiv. Vreti ceva de calitate? Nu trebuie sa alegeti neaparat Cannondale CAAD10. Puteti incerca si Canyon Ultimate AL. Dar prima varianta are cateva avantaje de care este bine sa tineti cont. In primul rand, Cannondale este recunoscut pe piata de bicicleta drept un specialist al aluminiului. CAAD10 arata bine de tot.

O bicicleta este bine sa ti-o personalizezi asa cum iti place tie. Cei care se pricep cu adevarat stiu ca rotile se schimba des, ca se umbla pe la angrenaj, frane si schimbatoare intr-o veselie. Dar pentru asta trebuie sa aveti si o bicicleta care sa va permita acest lucru, iar Cannondale CAAD10 se incadreaza perfect din acest punct de vedere. In plus, avand cadru de aluminiu, rezista fara probleme la accidentele usoare si nu se uzeaza chiar asa de repede. Evident, n-o sa scape niciodata de inerentele zgarieturi, dar fiind vorba de un cadru de aluminiu, totul se poate repara.

Aluminiul folosit la Cannondale CAAD10 face ca bicicleta sa fie rigida si receptiva. Sigur, nu este superior carbonului ca performante, insa ca durabilitate puncteaza mai bine. Cadrul cantareste putin peste un kilogram, astfel ca permite constructia unei biciclete usoare. In plus, se prezinta excelent si atunci cand aveti de pedalat pe strazi cu „pavate”, nu doar pe asfalt. Dar pentru asta mai conteaza sa aveti si pneuri de calitate si presiunea potrivita in ele.

Sistemul pedalier este Campagnolo Chorus, saua se numeste Fizik Arione R3, iar jantele sunt Campagnolo Shamal Ultra. Cea mai mare calitate de care da dovada Cannondale CAAD10 este reprezentata de faptul ca poati fi modificata in fel si chip, fara nici o problema.

Alte stiri din Sport

Ultima oră