Cat te costa sa te dai cu bicicleta o zi pe munte!

22 Iun 2015
Cat te costa sa te dai cu bicicleta o zi pe munte!
Iarna sau vara, instalatiile de transport pe cablu sunt pe munte. Sporturile de iarna sunt in “vacanta” acum, insa telefericele nu se odihnesc. Ciclismul este intr-o continua ascensiune, iar cele mai spectaculoase ture sunt cele de pe munte. Profitand de acest lucru, telecabinele sau telegondolele au devenit performante si pe timp de vara, atunci cand amatorii de downhill isi fac de cap pe pantele unde iarna se schiaza.

Sinaia este cea mai apropiata statiune montana fata de Bucuresti, iar transportatorii pe cablu din localitate au destui clienti chiar si pe timp de vara. O urcare cu telecabina celor de la Teleferic Prahova costa 20 de lei, insa cei care isi doresc sa se distreaze toata ziua coborand pe bicicleta din Masivul Furnica isi pot cumpara un bike-pass pentru care trebuie sa plateasca 70 de lei. Exista si un “pachet” valabil doua zile pentru cinci urcari la pretul de 50 de lei.

Tot pe Valea Prahovei, dar la Azuga, se poate urca cu bicicleta pe munte folosind telegondola din localitate. Pretul unei calatorii este de 20 de lei. Exista insa si un abonament pentru o zi, iar pretul acestuia este de 60 de lei. In statiune sunt doua trasee spectaculoase, numai ca acestea sunt mai degraba de enduro decat de downhill. Lungimea traseelor este una considerabila, motiv pentru care Azuga are destui vizitatori dornici sa se distreze pe cele doua trasee care masoara impreuna 17 kilometri.

La Azuga, cei mai multi dintre turisti ajung in statiunea prahoveana cu trenul, urca cu telegondola pe munte, de unde pornesc catre sud. Principalul traseu pleaca de pe Culmea Sorica, ajunge pe Vf. Urechea, continua pe sub Vf. Dutca, pe Culmea Zamora, de unde fiecare poate alege. O coborare spre Busteni, la Castelul Cantacuzino, poate incheia o cursa de 18 kilometri. O alta varianta din Culmea Zamora duce spre Vf. Baiu Mare, 1.898 metri altitudine, merge paralel cu Valea Prahovei, ofera o priveliste uluitoare spre Masivul Bucegi si ajunge pana la Piscul Cainelui, in Sinaia. Traseul cel mai lung se incheie barajul Paltinu, dupa ce a trecut prin Secaria.

Trasee pentru biciclete exista si in Masivul Postavaru. O calatorie cu Telecabina Kanzel costa 25 de lei, iar coborarea se face pe traseul partiei de schi Drumul Rosu. Asta inseamna o cursa de vreo 5 kilometri. In Poiana Brasov exista chiar si instructori pentru cei care doresc sa-si dezvolte calitatile in ceea ce priveste mountain bike-ul. Nu lipsesc nici centrele de unde puteti inchiria o bicicleta, iar preturile variaza intre 80 si 150 de lei pe zi. Preturile sunt ceva mai mici la Busteni, acolo unde o bicicleta foarte buna costa 80 de lei, dar daca va doriti ceva mai banal, fara pretentii de munte, puteti scoate din buzunar doar 35 de lei.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră