Ce biciclete vom vedea anul acesta în Turul Franţei

29 Iun 2015
Ce biciclete vom vedea anul acesta în Turul Franţei
Sambata, 4 iulie, la Utrecht, in Olanda, se va da startul Turului Frantei la ciclism. Echipele sunt astazi pe drum spre Marele Start. Au inceput sa fie anuntate numele celor care vor concura in Marea Bucla care se va incheia la 26 iulie in Paris. Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Chris Froome si Nairo Quintana sunt principalii favoriti la castigarea tricoului galben. Pe langa un spectacol incredibil, urmarit cu sufletul la gura de milioane de oameni din intreaga lumea, Turul Frantei mai aduce in atentia lumii si cele mai tari biciclete care vor fi comercializate anul viitor pentru publicul larg. In functie de rezultatele pe care le vor obtine rutierii ce folosesc Specialized, Canyon, Scott sau Cannondale, producatorii vor decide preturile la care vor fi comercializate anul viitor bicicletele.

Specialized S-Works Venge ViAS
Aceasta bicicleta a fost utilizata de catre Mark Cavendish si Peter Sagan in Turul Elvetiei. Specialized a facut o prezentare oficiala a modelului S-Works Venge ViAS si sustine ca aceasta bicicleta poate aduce un avans de doua minute intr-o cursa de contratimp individual intins pe un traseu de 40 de kilometri. Sigur, pentru asta este nevoie de un rutier cu pretentii in astfel de probe, iar daca rotile, casca si papucii sunt de cea mai buna calitate, atunci avansul de la contratimp poate ajunge la cinci minute fata de cel care folosesc o bicicleta obisnuita. Numai ca in Turul Frantei nu sunt biciclete obisnuite, ci doar “rachete”, asa cum vorbesc romanii despre bicicletele adevarate.

Canyon Ultimate CF SLX
Este nava amiral a celor de la Canyon si a fost lansata saptamana trecuta. Versiunile sale anterioare au fost utilizate de catre rutieri ce au obtinut victorii istorice in marile tururi sau la campionatele mondiale. Ultimate CF SLX a fost construita nu doar pentru a continua aceste rezultate, ci pentru a obtine unele si mai mari. Canyon si-a propus sa realizeze un echilibru intre greutate, rigiditate, aerodinamica, design si confort. Bicicleta rezultata este una speciala. Cadrul este disponibil de la marimea SX2 pana la 2XL.

Scott Foil
Modelul va fi comercializat in 2016, insa prima sa versiune a fost introdusa pe piata in 2010. In urma cu doi ani si jumatate, Scott a venit cu o bicicleta despre care sustine ca este mai aerodinamica, mai confortabila, mai rigida si mai usoara decat primul model. Scott Foil va fi disponibil in cinci versiuni, dar dimensiunea cadrului va avea numai doua dimensiuni.

Merlin
Nu vom vedea asa ceva in Turul Frantei la ciclism, numai ca politica celor de la Merlin merita adusa in atentia publicului. Producatorul si-a construit reputatia de a furniza biciclete de o valoare buna, mai ales datorita echiparilor. Merlin Cordite este echipata cu Shimano Ultegra Di2 si cu schimbator de viteze foarte permisiv, care il va face pe cel care pedaleaza sa accelereze mult mai eficient.

Cannondale Slate Lefty
Iarasi avem de-a face cu o bicicleta pe care nu o vom vedea in Marea Bucla, insa este un model care se adreseaza celor care “alearga” pe acelasi traseu cu marii rutierii, insa doar la nivel de amatori. Slate Lefty are cadru de aluminiu, insa asta nu este o problema din moment ce Cannondale este recunoscut drept brandul care foloseste cel mai bun aliaj dintre toate cele existente la aceasta vreme. Acest lucru este certificat si de cadrul lui CAAD 10. Furca este usoara, rigida si mult mai lina decat cele standard.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră