Cum ar putea juca Barcelona în campionatul Franței

25 Sep 2015
Cum ar putea juca Barcelona în campionatul Franței
Duminica au loc alegeri legislative in Catalonia, provincia spaniola cu aspiratii separatiste.
Sondajele arata ca partidele ce militeaza pentru independenta vor obtine majoritatea absoluta in Parlament.

Toate aceste  partide  au anuntat in campania electorala ca ,odata ajunse la putere, vor initia demersurile pentru obtinerea independentei.

Evident ca nu se poate spune ca separatistii vor obtine aceasta "rupere" extrem de rapid, procedura va fi destul de greoaie iar  a Madridul anuntat ca in nicio varianta nu va accepta despartirea provinciei de Spania.

Totusi speculatiile sunt in floare si un punct de atractie il reprezinta viitorul cluburilor sportive ale Cataloniei. Presa spaniola arata  , de pilda, ca Paul Gasol,vedeta nationalei de baschet, campioana europeana, este catalan. Toata lumea este de acord ca fara Gasol, obtinerea acestui titlu nu era posibila.

Si nationala de polo are in jucatori catalani in proportie de 60%. Si e greu de imaginat cum va arata campionatul Spaniei fara Espanol si, mai ales, fara Barcelona.

Cel mai urmarit derby al planetei, Real -Barcelona nu ar mai avea loc. Iar pentru echipa catalana pierderile ar fi imense. Daca acum castiga din drepturile TV cam 150 milioane de euro, intr-o Catalonie de 8 milioane de locuitori, castigurile ar fi mult mai mici. Si tinand cont ca nu va avea adversari pe masura, echipa isi va pierde mult din potential.

Evident ca separarea nu pare a fi o solutie din acest punct de vedere dar Barcelona a primit oferta de a activa in alt campionat.

Federatia Franceza , de pilda, ar fi incantata ca Barcelona sa joace in prima liga franceza. Distanta nu e o problema pentru echipa catalana mai ales ca ,pe cale terestra ,intre Barcelona si Paris sunt doar putin peste 1000 de km, iar cu avionul,doar 800 km.

Si deja multa lume ii vede pe catalani concurand cu PSG pentru titlul de campioni ai campionatului francez.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră