Bicicleta cu cadru de otel este sau nu mai buna ca cea cu cadru de carbon? Enigma Elite HSS ST o sa-ti schimbe parerea

26 Iun 2015
Bicicleta cu cadru de otel este sau nu mai buna ca cea cu cadru de carbon? Enigma Elite HSS ST o sa-ti schimbe parerea
Enigma Elite HSS ST este o bicicleta uimitoare, construita din cadru de otel. Culmea, producatorul anglo-italian a obisnuit pana acum piata cu cadre de titan. Simpla prezenta a acestei biciclete atrage atentia, iar acest lucru se datoreaza vopselei de un portocaliu atragator, excelent imbinat cu alb. Aspectul este unul unic si este rodul muncii depuse de Enigma Paint Works, o divizie care ofera o gama de vopseluri personalizate, gata sa schimbe total cadrul oricarei biciclete.

Trecand peste aspectul “fizic”, trebuie evidentiat faptul ca sub vopsea se afla un cadru dintr-un otel denumit Columbus Spirit HHS. Enigma sustine ca tehnologia folosita este atat de buna incat biciclistii vor incepe sa aprecieze otelul.

Din fericire, nu exista doar otel la Enigma Elite HSS ST. Furca este din fibra de carbon, acelasi material fiind intalnit si la setul pedalier Campagnolo Chorus si la schimbatorul de viteze. Angrenajul este unul compact, dar aceasta bicicleta ofera posibilitatea echiparii cu tot ce este mai bun pe piata. Jantele provin de la Campagnolo Zonda, cantaresc 1,5 kilograme, iar daca le veti echipa cu anvelope Vittoria, sa Fizik Arione si un ghidon Deda, atunci veti avea de pedalat pe o bicicleta cu cadru englezesc si componente italiene.


 

Alte stiri din Sport

Ultima oră