Joseph Blatter şi Michel Platini, suspendaţi pentru 90 de zile

08 Oct 2015
Joseph Blatter şi Michel Platini, suspendaţi pentru 90 de zile
Joseph Blatter, preşedintele demisionar, şi Michel Platini, preşedinte al UEFA şi candidat la preşedinţia FIFA, au fost suspendaţi pentru 90 de zile, joi, de comisia de etică a FIFA, anunţă AFP. Chung Mong-joon, ex-vicepreşedinte al FIFA şi candidat la preşedinţia FIFA, a fost suspendat pentru şase ani de la orice activitate legată de fotbal, în timp ce Jérôme Valcke, secretar general al FIFA, a fost deja suspendat din toate funcţiile de la jumătatea lunii septembrie, provizoriu pentru 90 de zile.

Comisia de etică a FIFA precizează că pentru Blatter, Platini şi Valcke această suspendare din toate activităţiloe legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional cu efect imediat poate dura 45 de zile în plus. Sancţiunea pentru dr. Chung constă, în plus şi într-o amendă de 100.000 de franci elveţieni (91.000 euro).

Blatter este acuzat de justiţia elveţiană că ar fi semnat un contract defavorabil pentru FIFA cu Uniunea Caraibiană de fotbal. Preşedintele demisionar face, de asemenea, obiectul unei proceduri penale în Elveţia, pentru plata, în 2011, a sumei de 2 milioane franci elveţieni (1,8 milioane euro) lui Michel Platini. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră