Veste bună pentru biciclişti. Maşina care merge singură îi evită! (VIDEO)

30 Iun 2015
Veste bună pentru biciclişti. Maşina care merge singură îi evită! (VIDEO)
Tehnologia Google’s New Self-Driving Car poate face ca drumurile sa fie mai sigure pentru biciclisti. Automobilul dotat cu un asemenea sistem preia semnalul produs de miscarile celui care pedaleaza si misca din volan pentru a evita orice accident. Pare ca Google nu si-a propus altceva decat sa-si creasca popularitatea in randul biciclistilor.

Dar, indiferent de intentia companiei, Google's New Self-Driving Car pare ca va reduce numarul de accidente in care sunt implicate automobile si biciclisti. Intentia poate fi pusa si pe seama faptului ca intre soferi si cei care aleg bicicleta ca mijloc de deplasare se produc tot mai multe certuri.

Masina celor de la Google este echipata cu lasere, camere video si dispozitive radar care identifica obiectele pe o raza de 200 de metri, dupa care le clasifica in functie de modul in care se misca, forma pe care o au si marimea. Exista un software avansat de prognoza pentru miscarile urmatoare a tot ceea ce misca in jur. Sistemul a fost testat in Statele Unite pe un automobil care a parcurs un milion de mile fara sa provoace nici macar un accident.

Biciclistii sunt recunoscuti si diferentiati in mod special, programul fiind familiarizat cu un comportament specific celor care aleg bicicleta ca mijloc de deplasare. Tehnologia se anunta una senzationala si va ajuta la disparitia scandalurilor dintre soferi si cei care pedaleaza.  


Alte stiri din Sport

Ultima oră