Simona Halep explică eșecul de la Wimbledon: "Nu am avut nicio aşteptare de la acest turneu. Nu trebuie să explic nimănui ce fac"

01 Iul 2015
Simona Halep explică eșecul de la Wimbledon:
La câteva ore după eliminarea din primul tur la Wimbledon, Simona Halep a declarat că din punct de vedere emoțional nu se simte la sută la sută, că nu a avut nicio așteptare de la acest turneu și că nu trebuie să dea nicio explicație nimănui. 
 
"Să fiu sinceră, nu am nici o stare acum, e greu să explic cum mă simt. Cum am spus şi la prima conferinţă, nu am avut nici o aşteptare de la acest turneu. Ştiam că va fi foarte greu pentru mine, dar nu credeam că o să pierd încă din primul tur. Ea a jucat un tenis agresiv, a luptat pînă la capăt. Viaţa nu e de fiecare dată bună cu tine. Dar am destulă putere să merg înainte", a spus Simona despre eliminarea de la Wimbledon.
 
Halep a mărturisit că încrederea, înaintea turneului "nu era la cote foarte înalte. E greu pentru că în timpul meciurilor simt foarte multă presiune şi dacă nu o gestionezi foarte bine, poţi să pierzi încă din primul tur. Sunt foarte nervoasă atunci cînd trebuie să închid meciul, mi s-a întîmplat şi la Biringham şi mi s-a întîmplat şi aici".
 
"Emoţional, nu cred că am fost acolo. Nu am reuşit să mă descurc. Sunt încrezătoare în jocul meu, dar emoţional şi ca putere interioară, nu cred că sînt sută la sută. Trebuie să învăţ să scot stresul din mine. În tenis sînt atât urcuşuri , cât şi coborâşuri. Am început bine anul, dar acum sunt un pic în coborâre. Anul trecut am făcut cele mai bune rezutate la turneele de Mare Şlem, dar în 2015 am cțştigat cel mai mare titlu al meu", a spus Simona, potrivit gsp.ro.
 
Halep a mai spus că este dificil să se întoarcă acum în România, din cauza presiunii. 
 
"E dificil să mă întorc acum acolo. Dar nu-mi mai pasă ce spun oamenii despre mine. E treaba lor dacă spun lucruri urîte, eu ştiu ce fac şi cît de mult muncesc în fiecare zi. Aşa că nu trebuie să explic nimănui ce fac. Joc pentru mine, pentru ţară pentru că acolo locuiesc. Am fost foarte surprinsă de reacţiile din ultimele săptămîni ale oamenilor din România, dar sînt obişnuită acum să aud lucruri rele despre mine. Nu mai e o problemă. Am un scop în viaţă şi acela se leagă de tenis, aşa că o să muncesc în continuare să-l ating", a conchis Simona Halep.
 
Ieri, Simona Halep a fost eliminată, chiar din primul tur al turneului de la Wimbledon, de jucatoarea slovacă Jana Cepelova cu 7-5,4-6,3-6. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră