Handbalul românesc este pe jar! Începe play-off-ul Ligii Naționale

14 Apr 2015
Handbalul românesc este pe jar! Începe play-off-ul Ligii Naționale
Liga Naţională de handbal masculin şi-a încheiat sezonul regulat, iar mâine vor avea loc primele meciuri din cadrul play-off-ului. Cele mai bune opt echipe din ţară se vor duela pentru locurile în cupele europene. Campioana va evolua în Liga Campionilor, ocupantele locurilor doi şi trei vor merge în Cupa EHF, iar formaţia ce se va clasa pe locul patru va activa în Cupa Challenge.

Ultimele etape s-au desfăşurat pe fondul unor scandaluri uriaşe ce au fost provocate din cauza modului în care s-au făcut delegările la meciurile importante. Cei mai vocali au fost conducătorii lui Dinamo, chiar şi-au făcut un scop din a-l "decapita" pe şeful arbitrilor, Alin Cârligeanu.

În acest moment, întreg handbalul românesc este pe jar, iar cei care urmăresc cu atenţie fenomenul aşteaptă cu nerăbdare să afle cine va câştiga titlul de campioană la capătul celui mai disputat sezon din ultimii ani.

HC Odorheiu Secuiesc şi Minaur Baia Mare sunt echipele creditate de către specialişti cu cele mai mare şanse la trofeul cel mare. Harghitenii au evoluat constant în sezonul regulat, dar nu au neglijat nici cupele europene, acolo unde joacă în semifinalele Cupei Challenge, în compania celor de la Benfica Lisabona. Partida tur s-a disputat pe terenul elevilor lui Vlad Caba, care s-au impus cu 31-29. Maramureşenii reprezintă cel mai puternic centru handbalistic din ţară, iar investiţiile făcute în echipă lasă impresia că Minaur şi-a propus nu doar câştigarea titlului naţional, ci şi un parcurs cât mai lung, sezonul viitor, în Liga Campionilor.

Minaur doreşte să-l repatrieze pe Valentin Ghionea, de la Wisla Plock, formaţie cu care a făcut senzaţie în cupele europene în ultimii ani. Revenirea lui Ghionea în Liga Naţională nu este imposibilă, mai ales că extrema dreapta a echipei naţionale s-a născut la Baia Mare. Minaur mai duce tratative cu un alt jucător maramureşean. Alexandru Csepreghi evoluează acum în Franţa, la Cretiel, formaţie la care a ajuns în vara anului trecut, după ce s-a despărţit de HCM Constanţa. Minaur îi mai are în vizor pe Tamas Ivancsik şi Carlos Ruesga.

Dinamo, HCM Constanţa, CSM Bucureşti, Dunărea Călăraşi, Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda îşi joacă şi ele şansa, sperând într-o participare în cupele europene.

Liga Naţională – handbal masculin – play-off – sferturi de finală
CSM Bucureşti – HCM Constanţa (15.04, ora 17:45)
Potaissa Turda – HC Odorheiu Secuiesc (15.04, ora 18:00)
Ştiinţa Bacău – Minaur Baia Mare (15.04, ora 18:00)
Dunărea Călăraşi – Dinamo Bucureşti (16.04, ora 19:45)

Alte stiri din Sport

Ultima oră