Liga profesionistă de fotbal din Franța renunță la cererea de a purta tricoul curcubeu în sprijinul LGBT

16 Oct 2023
Liga profesionistă de fotbal din Franța renunță la cererea de a purta tricoul curcubeu în sprijinul LGBT

Liga profesionistă de fotbal din Franța va renunța la acțiunile care au folosit tricoul curcubeu în Ligue 1 și Ligue 2 în ultimele sezoane, relatează RMC Sport citată de OuestFrance

Criticat de mai mulți jucători, acest tricou special și-a propus să conștientizeze lupta pentru discriminarea homofobă. Tricoul, folsit în ultimele sezoane în Ligue 1 și Ligue 2 pentru a sprijini lupta împotriva homofobiei nu va mai fi purtat de fotbaliștii francezi în următorul sezon.

Liga Profesionistă de Fotbal, mereu sensibilă la problema luptei împotriva homofobiei, are în vedere o altă modalitate de a duce această luptă. Curcubeul și banderolele ar putea fi schimbate cu un tricou menit să combată toate formele de discriminare, nu doar homofobă.

Mai mulți jucători au refuzat, în trecut, să poarte acest tricou, printre ei, Mostafa Mohamed la Nantes, sau mai mulți jucători de la Toulouse la sfârșitul sezonului trecut. 

LFP a considerat ca se afla într-un fel de impas în acest fel, bazându-se și pe rezultatele sondajului având în vedere o scădere a acceptabilității homosexualității în centrele de antrenament.

Alte stiri din Sport

Ultima oră