De ce e bine sa porti manusi atunci cand mergi cu bicicleta?

22 Sep 2015
De ce e bine sa porti manusi atunci cand mergi cu bicicleta?
Cunoscutul rutier Michael Rogers a fost de curand victima unui accident in urma caruia s-a ales cu palmele jupuite. De aici s-a pornit o intreaga tevatura pe seama importantei manusilor pe care trebuie sa le poarte oricine merge cu bicicleta.

Pentru multi biciclisti, manusile sunt la fel de importante ca pantalonii scurti, “foita” de ploaie, windstoper-ul sau tricoul de ciclism. Motive pentru a folosi asa ceva sunt destule. Aderenta mai mare pe ghidon, amortizare suplimentara daca folositi manusi ce au in palma insertii cu gel sau o captuseala sanatoasa, protectie in caz de accident dar si un loc numai bun pentru stergerea nasului.

Mainile tale pot fi oricand transpirate daca ai parte de o zi calduroasa pe bicicleta. Asta inseamna ca palmele va pot aluneca periculos, mai ales daca nu aveti ghidonul infasurat cu banda pe care unii o numesc “ghidolina”. Manusile pot acapara transpiratie si mainile tale ar putea ramane uscate, avand astfel o prindere mai sigura si un control total.

Manusile pot avea palmele matlasate pentru a furniza un plus de confort. Cantitatea de umplutura variaza in functie de producator. Noile tehnologii folosesc gel, dar sunt si manusi fara nici un fel de imbunatatire, alese de cei care nu au prea multe pretentii. Manusile pot oferi protectie suplimentara in cazul unui accident. Nimeni nu-si planuieste o cazatura, dar accidentele se pot intampla oricand, indiferent cat de atent esti atunci cand mergi pe bicicleta. In cazul unei cazaturi, omul are instinctul de a pune palma in pamant pentru a impiedica prabusirea, dar de cele mai multe ori apar zgarieturi dureroase. Manusile sunte bun si atunci cand se lasa frigul sau incepe sa ploua pentru ca ofera o protectie excelenta impotriva intemperiilor meteorologice. Sunt si manusi care ii ajuta pe biciclisti sa-si stearga nasul sau transpiratia.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră