Care este bicicleta cu care “Nairoman” Quintana vrea să câştige Turul Franţei

25 Iun 2015
Care este bicicleta cu care “Nairoman” Quintana vrea să câştige Turul Franţei
Saptamana viitoare, la 4 iulie, va incepe Turul Frantei la ciclism. Startul se va da din Olanda, de la Utrech, iar ultima etapa se va consuma, ca de obicei, la Paris, la 26 iulie. Anul acesta se implinesc 40 de ani de cand Marea Bucla are linia de finish fixata pe Champs Elysees. Lumea ciclismului este deja in fierbere. Rutierii sunt acum in munti, pentru ultimele recunoasteri ale traseului pe care se va pedala timp de trei saptamani.

Spaniolul Alberto Contador, italianul Vincenzo Nibali, britanicul Chris Froome si columbianul Nairo Quitana sunt considerati oamenii cu cele mai mari sanse la castigarea tricoului galben. Sud-americanul pedaleaza pentru Movistar si este considerat cel mai promitator rutier din lume la aceasta data. A facut senzatie anul trecut, iar Turul Frantei din acest an este primul mare tur din 2015 in care ia startul, motiv pentru care nu ar fi exclus ca la Paris sa fie incoronat drept regele ciclismului mondial.

Alberto Contador va concura in Hexagon folosind o bicicleta Specialized S-Works Tarmac. Quintana, in schimb, va fi echipat de catre Canyon cu Ultimate CF SLX. Marii producatori de biciclete din lume se folosesc de Turul Frantei pentru a-si lansa modelele pe care le vor comercializa anul viitor. Bianchi, Lapierre si Trek au facut deja acest lucru. Modelul 2016 al Canyon Ultimate CF SLX incearca sa combine greutatea redusa – cadrul cantareste doar 780 de grame – cu aerodinamica si confortul, capitole la care s-au facut progrese considerabile. Quintana este un pitic, motiv pentru care cadrul bicicletei sale va fi unul marimea XS. Canyon si-a propus sa faca din modelul Ultimate unul foarte usor. O atentie deosebita a fost acordata tubului descendent, care este rotund. Producatorul sustine ca rigiditatea nu a fost redusa deloc. Furca este si ea noua, conceputa in acelasi stil cu tubul descendent. Cantareste 295 de grame si se prezinta cat se poate de eleganta.

Canyon a reusit ca la cea mai recenta versiune a modelului Ultimate sa imbunatateasca confortul si sa ajunga la un raport impresionant in ceea ce priveste rigiditatea si greutatea. Movistar, echipa lui Nairo Quintana, este una dintre cele trei echipe din Turul Frantei care sunt echipate de catre Campagnolo. Sistemul electronic este Campagnolo Super Record EPS, iar jantele sunt Campag's Bora Ultra 50, fiind ŢincaltateŢ cu anvelope Continental Competition Pro Ltd. Power2Max este un alt de partener al spaniolilor de la Movistar. "Nairoman", asa cum este supranumit rutierul columbian, a reusit performante notabile pana acum tocmai datorita acestui sistem ingenios de pedalare. Saua este Fizik Antares, iar GPS-ul este pus la dispozitie de catre Garmin.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră