Bicicleta cu care Froome vrea sa castige Turul Frantei costa 10.000 de lire sterline

30 Iun 2015
Bicicleta cu care Froome vrea sa castige Turul Frantei costa 10.000 de lire sterline
Turul Frantei la ciclism va incepe sambata, 4 iulie, din Olanda, de la Utrecht. Cea mai puternica echipa care se va alinia la start este Sky, ai carei rutieri vor folosi in aceasta vara biciclete Pinarello Dogma F8. 100 de victorii de etapa si doua tricouri galbene in Marea Bucla au fost trecute in palmaresul gruparii britanice datorita bicicletelor Pinarello. F8 este al optulea model din gama Dogma si il inlocuieste pe popularul 65,1. Pinarello marturiseste ca bicicleta a ajuns sa fie atat de buna in urma unei colaborari extinse cu echipa Sky si producatorul de automobile Jaguar.

Dogma F8 este o bicicleta puternica, aerodinamica si receptiva. Un adevarat succes. Bradley Wiggins si Chris Froome au castigat Turul Frantei pedaland pe popularul 65,1. Acum, inainte de startul noii editii a Marii Bucle, toata lumea se intreaba daca Dogma F8 va putea sa obtina aceleasi performante. Cadrul este facut din Toray's T11001K Dream Carbon si ofera acelasi nivel ridicat de rigiditate si integritate structurala, dar cu o greutate mai mica. In plus, Pinarello susține că a îmbunătățit echilibrul general al cadrului prin rafinarea designului asimetric. Schimbarile produse la aspectul cadrului, atat la tubul superior, cat si la cel descendent, au avut ca rol imbunatatirea aerodinamicii.

Furca este ONDA F8 si reprezinta un derivat al furcii ONDA 2, folosita la bicicletele pentru contratimp. Numai ca aceasta de acum este cu 10% mai usoara. Frana pe spate este ascunsa dupa sa. Pinarello spune ca a facut acest lucru pentru a creste aerodinamica. Cablurile sunt dirijate prin interiorul tuburilor care compun cadrul. Tot pentru a creste aerodinamica, in fata cablurile au fost integrate in partea inferioara a ghidonului.

Dogma F8 este o bicicleta din gama superioara si are componente care o ajuta sa ajunga la cel mai bun randament. Sistemul pedalier este Shimano Dura Ace Di2. Ghidonul este si el din carbon, astfel ca greutatea totala a bicicletei ajunge la 7,05 kilograme. Pretul este unul fabulos, 10.000 de lire sterline. In prezent, Chris Froome și Wiggins Bradley folosesc Dogma F8, astfel ca nu trebuie sa va mire deloc ca arata ca o bicicleta pregatita sa castige orice cursa. Pentru a dovedi ca esti mai buna decat Dogma 65.1 trebuie sa obtina cel putin aceleasi rezultate. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră