Prezenta surpriza in Turul Frantei! Lance Armstrong isi face reintrarea in Marea Bucla

29 Iun 2015
Prezenta surpriza in Turul Frantei! Lance Armstrong isi face reintrarea in Marea Bucla
Suspendat pe viata dupa ce s-a dovedit ca s-a dopat in perioada in care a castigat de sapte ori Turul Frantei, americanul Lance Armstrong va merge anul acesta in Marea Bucla pentru o actiune caritabila. El va pedala pe traseul etapelor 13 si 14 cu o zi inaintea plutonului, urmand ca fondurile stranse in urma acestei campanii sa fie folosite pentru lupta impotriva cancerului.

Rutierul din Texas il va avea alaturi pe fostul fotbalist englez Geoff Thomas, cel care a initiat aceasta actiune. Cei doi au fost diagnosticati cu cancer. Ideea nu l-a incantat insa foarte tare pe Brian Cookson, presedintele Federatiei Internationale de Ciclism, care considera total nepotrivita prezenta lui Armstrong pe traseul Turul Frantei.

Numai ca Thomas se tine tare si vede partea plina a paharului. “Simpla implicare a lui Lance Armstrong a divizat opinia publica, insa noi vom incerca sa fim cat mai respectuosi cu putinta. Etapele pe care noi le vom aborda sunt spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, cand toti rutierii au nevoie de sprijin. Prezenta lui pe traseu ii va incuraja. Noi ne dorim sa strangem cat mai multe fonduri pentru bolnavii de cancer”, a declarat fostul international englez.

Lance Armstrong va merge cu bicicleta pe traseu in etapa dintre Muret si Rodez, programata la 17 iulie, pe o distanta de 198,5 kilometri. A doua zi, va urma traseul de 178,5 kilometri, de la Rodez pana la Mende. Thomas, fost “capitan” al lui Cristal Palace, a fost diagnosticat cu leucemie in 2003 si, inspirat de povestea lui Armstrong, care sufera si el de cancer de testicule, a mers cu bicicleta pe traseul Turului Frantei in 2005 si 2007. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră