Vrei o bicicletă ușoară? Uite una care nu cântărește nici șase kilograme

17 Iun 2015
Vrei o bicicletă ușoară? Uite una care nu cântărește nici șase kilograme
Bianchi Specialissima se adreseaza celor care vor sa urce Transfagarasanul sau Transalpina pe doua roti fara sa intampine prea mari probleme. Se simte stilul italian al producatorului. Specialissima are o figura izbitoare datorita culorii sale de un albastru celeste.

Pentru ca performantele sa fie cat mai ridicate, s-a folosit tehnologia Countervail, intalnita si la Infinito CV si dezvoltata de catre Materials Science Corporation si care sustin ca materialul folosit la construirea cadrului este o fibra de carbon bine consoloditata, ce reduce vibratiile. Rezultatul se vede. Amortizarea este una performanta, de doua ori mai buna decat in mod obisnuit.

De obicei, producatorii isi prezinta bicicletele intr-un mod extrem de empiric, iar atunci cand testezi o bicicleta fiecare dovedeste o doza de subiectivism. Sa nu va imaginati ca Bianchi Specialissima va scuteste total de emotii. In clipele grele, vibratiile cadrului se simt, mai ales pe catarari, dar avantajul oferit de aceasta tehnologie il reprezinta ca vibratiile se opresc mai repede decat in cazul unui cadru de carbon standard.

Bianchi Specialissima nu este o bicicleta destinata incepatorilor. Pentru a pedala intr-o pozitie cat mai eficienta este nevoie de multa experienta, astfel ca s-ar putea sa vi se para incomoda in cazul in care nu sunteti un specialist al mersului pe doua roti. Este o bicicleta destinata celor care vor sa faca performanta in cursele pe sosea. Specialissima coboara foarte bine pe orice drum care serpuieste spre baza muntelui, dupa ce la urcare a demonstrat ca este fantastica.

In cazul in care aveti un mecanic bun, bicicleta nu trebuie sa cantareasca mai mult de sase kilograme. Sigur, acest lucru nu inseamna mare lucru daca nu va doriti performante, ci doar o bicicleta cu care sa va afisati prin oras. Impresiile celor care au folosit pana acum Bianchi Specialissima sunt cat se poate de bune. Producatorul italian a cheltuit mult timp si a facut eforturi uriase pentru a scoate pe piata o bicicleta care urca muntele la fel de usor cum il coboara.

Alte stiri din Sport

Ultima oră