WTA: Simona Halep, cea mai mare amenințare pentru Serena Williams? (VIDEO)

28 Aug 2015
WTA: Simona Halep, cea mai mare amenințare pentru Serena Williams? (VIDEO)
Simona Halep, desemnată cap de serie nr. 2, este considerată principala contracandidată a Serenei Williams la titlul de campioană la US Open, ultimul Grand Slam al anului. 
 
Site-ul WTA a realizat un sondaj inedit, cerându-le cititorilor să răspundă la întrebarea „În ce fază a turneului US Open credeți că va ajunge Simona Halep?”. 

Rezultatul? 36,64% dintre votanți au răspuns că Halep va câştiga turneul de la New York. 

29,05% dintre participanții la vot cred că românca va ajunge în finală, pe care nu o va câștiga, 16.4% cred că Simona se va opri în semifinale, în timp ce 9.03% cred că se va opri în sferturi.

Celelalte procente: 4,2% - șaisprezecimi, 2% - runda a treia, 1,69% runda a doua, 0,99% - primul tur.



„Serena Williams a reușit în ultima vreme serii impresionante de victorii – 28 de victorii la rând în turnee de Grand Slam, 21 de victorii la rând la US Open și 44 de victorii la rând pe hard în turnee disputate pe pământ american – așa că este, cum era și normal, favorită la câștigarea titlului de la Flushing Meadows. Totuși, Serena ajunge în finală, ea ar putea să o înfrunte pe favorita numărul 2 la câștigarea turneului, numărul 2 mondial, o jucătoare foarte determinată să câștige primul ei titlu de Grand Slam. Vorbim, evident, despre Simona Halep”, scriu cei de la WTA, care precizează că US Open este singurul turneul de Grand Slam în care Simona Halep nu a ajuns mai departe de șaisprezecimi.
 
Halep, pentru care cea mai bună performanță la Flushing Meadows a fost prezența în optimi la ediția din 2013, va juca în premieră cu Erakovic (27 ani), numărul 99 în lume. 
Pe partea ei de tablou, Halep poate juca în tururile următoare cu franțuzoaica Alize Cornet, cap de serie 27, cu germanca Sabine Lisicki sau cu elvețianca Timea Bacsinszky, cap de serie 14.
 
Pe cealaltă parte de tablou, unde se regăsesc Serena Williams și Maria Șarapova. 
 
Williams, care țintește al patrulea titlu de Mare Șlem consecutiv, va juca în runda inaugurală cu rusoaica Vitalia Diatcenko, în timp ce Maria Șarapova, a treia favorită, va înfrunta o compatrioată, pe Daria Gavrilova.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră