Burse de 15.000 de euro pentru tinerii premianți care rămân în țară. Există, evident, și o parte proastă

11 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Burse de 15.000 de euro pentru tinerii premianți care rămân în țară. Există, evident, și o parte proastă

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a declarat că, anual, sunt disponibile 50 de burse de excelență, în valoare de câte 15.000 de euro, pentru tinerii care au câștigat Olimpiade internaționale sau concursuri internaționale de marcă și rămân în țară pentru a activa în domeniul cercetării.

"Cu ani în urmă propuneam o bursă de excelență pentru premianți ai Olimpiadelor internaționale sau concursuri majore din lume. Abia în 2013 ministrul de atunci a acceptat și așa s-a organizat această competiție. Este vorba despre 50 de burse acordate anual, în valoare de 15.000 de euro, pentru doi ani, la care se adaugă 2.000 de euro pentru mobilitate. Și dacă după doi ani rezultatele sunt bune și decide să rămână în țară, mai poate să mai primească încă 10.000 de euro pentru următorul an și jumătate", a declarat ministrul.

"Din păcate, nu au fost solicitări. S-au dat 14 acum doi ani, 11 acum trei ani, anul acesta nu a fost nicio ofertă pentru că nu a fost anunțat concursul și am rămas dezamăgit. De asta acum l-am anunțat, ca să se știe de program" a spus ministrul.

Partea proastă este evident, că tinerii care vor să primească o asemenea bursă trebuie să fi câștigat un premiu internațional sau o Olimpiadă mondială în ultimii doi ani de liceu, cu condiția să studieze într-o universitate din România și să se asocieze unui laborator de cercetare de interes pentru ei. Poate nu s-a înscris nimeni din cauza condițiilor? Ne întrebăm și noi. Imposibil să nu fi știut nimeni despre burse de atâta timp.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră