Adio Geografie și Istorie! Orele acestor materii vor fi înlocuite de cursuri de programare pe calculator

22 Sep 2015
Adio Geografie și Istorie! Orele acestor materii vor fi înlocuite de cursuri de programare pe calculator
Sub deviza "elevi, mai bine pregătiți pentru viitor", cursurile de programare pe calculator vor înlocui geografia și istoria, conform noilor programe școlare aprobate de ministerul Educației din Australia.

Astfel, elemente de bază ale programării pe calculator vor fi predate începând cu anul cinci din școala primară, iar scrierea efectivă de coduri sursă, începând cu anul șapte, informează Mashable, citând cotidianul The Australian.

onform Mashable, care citeaza The Australian, noua legislatie promite ca elementele de baza ale programarii pe calculator vor fi predate in scoala primara începând cu clasa a V-a, iar scrierea efectiva de coduri sursa va fi predata din clasa a VII-a.

În prezent, în școala primară din Australia se pune un mare accent pe cunoașterea limbajelor de programare, știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM) - în contextul obiectivelor asumate de noul premier Malcolm Turnbull, care vizează adaptarea la economia viitorului.

Guvernul va finanța patru proiecte STEM: dezvoltarea programei de matematică inovativă, introducerea în limbajele de programare, o platformă pilot a școlii P-TECH și înfințarea unei școli de vară pentru studenții STEM.

Măsura este una dintre ultimele adoptate de fostul ministru al Educației, Christopher Pyne, înainte de a ocupa postul de ministru al Industriei, Inovației și Științei, în noul cabinet.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră