ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Ce a descoperit robotul Philae pe cometa Ciuriumov-Gherasimenko (VIDEO)

06 Iul 2015
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Ce a descoperit robotul Philae pe cometa Ciuriumov-Gherasimenko (VIDEO)
După o călătorie de zece ani prin spațiu, la bordul sondei spațiale Rosetta, în noiembrie 2014, robotul Philae s-a plasat cu succes pe nucleul cometei Ciurimov-Gherasimenko, realizând o premieră în istoria spaţială. După șapte luni de "adormire", Philae s-a "trezit" luna trecută, astronomii de la Agenția Spațiale Europene anunțând că au reușit să recupereze "semnale timp de două minute, dar și 40 de secunde de date". 
 
În urmă cu puțin timp, cercetătorii au anunțat că pe cometa Ciuriumov-Gherasimenko ar exista viață extraterestră microbiană din abundență. Potrivit experților, caracteristicile cometei, precum crusta neagră și lacurile înghețate, sugerează faptul că sub această suprafață ar putea exista viață, scrie Russia Today.
 
Cometa, denumită 67P/Ciuriumov-Gherasimenko, are o crustă neagră bogată în molecule organice, fapt ce ar putea fi responsabil pentru existența organismelor vii.
 
Chandra Wickramasinghe, de la Institutul de Astrobiologie Buckingham, și Max Wallis, de la Universitatea Cardiff, susțin că această cometă și altele ca ea ar putea fi un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor "extremofili" (organisme care trăiesc în medii extreme) - asemenea celor care se regăsesc în mediile inospitaliere de pe Terra.

______________

Cu ce SUPERARMĂ AMENINȚĂ rușii Vestul! (VIDEO)
De pe mai multe canale media se distribuie informația conform căreia arsenalul militar rusesc urmează să beneficieze până la finalul anului în curs de o nouă tehnologie avansată ce va revoluționa strategiile militare moderne.
______________


 
Potrivit celor doi cercetători, cometa ar putea fi responsabilă de aducerea vieții pe Pământ sau pe alte planete.
 
Din păcate, atât robotul Philae, cât și sonda spațială Rosetta nu dețin echipamentul necesar pentru a căuta probe care să dovedească existența vieții. Mai mult, cei doi astronomi au dezvăluit faptul că ideea lor de a echipa misiunea cu tehnologia necesară a fost privită ca pe o glumă.
 
"Am vrut să includ un experiment de detectare a vieții foarte puțin costisitor. La acel moment, s-a spus că este o propunere foarte bizară", a declarat Wickramasinghe, care s-a implicat în organizarea misiunii, în urmă cu 15 ani.
 
Lansată în 2004, misiunea Rosetta a ESA este dedicată aflării mai multor date despre originile Sistemului Solar, iar robotul Philae are ca misiune colectarea unor molecule organice care ar fi putut să joace un rol determinant în apariţia vieţii pe Terra.
 
Rosetta îşi va continua misiunea de "însoţitoare" a cometei Ciuriumov-Gherasimenko cel puţin până pe 13 august 2015, dată la care cometa va trece la cea mai mică distanţă de Soare. 
 
Misiunea ei este programată să dureze până la sfârşitul lunii decembrie 2015.
 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră