Nottara, din nou în stradă. Unde am putea vedea spectacolele teatrului?

11 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Nottara, din nou în stradă. Unde am putea vedea spectacolele teatrului?

 

Drept urmare, cele 120 de persoane – actori, personal tehnic și administrativ ai Nottara – s-au văzut din nou în stradă. De situație este acuzată Mihela Păun, directorul de la Arcub, care nu ar fi spus nimic de studiul de fezabilitate în momentul în care a oferit soluția relocării teatrului.

 

De ce s-a ajuns aici? Nimeni nu știe...

 

În această situație, Teatrul Nottara se vede nevoit să joace pe unde poate, dar și să își caute un sediu provizoriu.

 

Cea mai bună soluție pare în acest moment Teatrul Elisabeta, unde Nottara speră să mute 20 dintre cele 36 producții ale sale.

 

Administrația Prezidențială a oferit, o dată pe lună, sala de la Palatul Cotroceni. De două ori pe lună Nottara va avea piese la sala de spectacole a Cercului Militar Național și speră ca acolo să se desfășoare, în curând, chiar patru spectacole lunar. Primele reprezentații de la Cercul Militar Naţional vor avea reprezentaţii pe 28 şi pe 29 ianuarie 2016.

 

Nici directorii de teatre nu au răma smai prejos. Călin Mocanu, Directorul Teatrului Ţăndărică, a fost primul care a invitat pentru repetiții și spectacole, în instituția pe care o conduce, trupa teatrului Nottara. Domnul George Mihăiţă, Directorul Teatrului de Comedie, a ”adoptat”, fără ezitare (cu înțelegerea regizorului Gelu Colceag, care și-a întrerupt propriile repetiții) spectacolul Familie de artişti, în regia lui Alexander Hausvater, premiera urmând să aibă loc pe 20 ianuarie. Domnul Alexandru Darie, Directorul Teatrului Bulandra, a fost de acord să „ofere adăpost” sub acoperișul teatrului pe care îl conduce, pentru alte două spectacole ale Teatrului Nottara.

 

Cei de la Nottara au fost puternic impresionaţi de invitaţia Institutului Maghiar din Bucureşti (Director: Kósa András László), care, de asemenea, doreşte să ne pună la dispoziţie sala din str. Gina Patrichi.

Alte propuneri au venit de la: Centrul Cultural pentru UNESCO, Casa Artelor, sector 3, Societatea Română de Radiodifuziune, Aula mare a Universității Politehnice, care se construiește lângă Biblioteca nouă și care se va deschide la sfârșitul lunii martie.

 

A apărut, de curând, și un proiect cultural independent „Teatru la Cinema”.

 

Nici teatrele din țară nu au rămas indiferente la situaţia teatrului, iar actorii au fost invitați să joace la Teatrele George Ciprian din Buzău (director: Gina Chivulescu) şi Tony Bulandra din Târgovişte (director: Mihai McRanin).

Alte stiri din Teatru

Ultima oră